West-Vlaamse Plantendag strijkt neer in VABI

Plantendag in VABI
Maxime Petit Plantendag in VABI
Het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut vormt op zaterdag 21 maart het decor voor de West-Vlaamse Plantendag. 

Rode draad in deze achtste editie zijn de bloemetjes en de bijtjes. “In 2015 waren we hier al eens te gast”, vertelt Bart Vandepoele. “Toen pakten we uit met 35 standen, ondertussen zijn het er al 75. Vorig jaar lokte de West-Vlaamse Plantendag in Brugge trouwens 3.500 bezoekers.” 

Op het programma staat onder andere heel wat kinderanimatie, een geleide natuurwandeling, bijenvriendelijke zaden en planten, info voor de ecologische tuinier en de startende imker,... “Met de West-Vlaamse Plantendag willen we de mensen aanzetten om meer bloemen, struiken en bomen te planten voor de bijen. Die hebben het steeds moeilijker om te overleven, maar ze zijn essentieel voor de bestuiving van de teelten van de land- en tuinbouwers”, legt Bart uit. 

VABI geeft alvast het goeie voorbeeld met onder andere bloemenweides en alternatief onkruidbeheer op de campus, een eigen insectenhotel, een fruittuin en de realisatie van de eerste eetbare straat in de Veldstraat.

De West-Vlaamse Plantendag kun je op zaterdag 21 maart bezoeken van 10 tot 17 uur op Campus Zuid in de Zuidstraat. De toegang is gratis. Meer info op www.west-vlaanderen.be/plantendag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.