Werkstraf voor bestuurder die in levensgevaar was

Een 26-jarige jongeman uit Roeselare is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en een rijverbod van drie maanden.


Op 15 juli vorig jaar botste J.M. met zijn Citroën Berlingo op een zondagochtend in alle vroegte tegen de betonnen rand van de weg langs de Ringlaan in Heule (Kortrijk). Dat gebeurde aan de U-bocht ter hoogte van staalbedrijf Holvoet. De hevige klap vernielde zijn voertuig en hij raakte levensgevaarlijk gewond. Uit het onderzoek bleek dat hij onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur zat. Volgens zijn advocate kreeg hij door een ziekte waar hij mee kampt een beroerte, waardoor hij gewoon rechtdoor reed.


J.M. moest na het ongeval alles opnieuw aanleren, liet zich ook opnemen voor zijn problemen en kan momenteel zijn job als loodgieter niet meer uitoefenen. Hij liep eerder al één veroordeling voor alcoholgebruik op. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij moeten slagen voor theoretisch en praktisch rij-examen en medische en psychologische proeven. (LSI)