Werkstraf en boete voor cannabisplantage boven nachtwinkel

De zaak Coccinelle langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare.
Foto Hans Verbeke De zaak Coccinelle langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare.
De voormalige uitbater van nachtwinkel Coccinelle in Roeselare is veroordeeld tot een werkstraf van 145 uur en een boete van 1.600 euro omdat hij boven zijn zaak een cannabisplantage had opgezet. Tweeduizend euro opbrengst is verbeurd verklaard.

Begin mei 2018 liet de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq (CD&V) nachtwinkel Coccinelle op de Rumbeeksesteenweg in Roeselare sluiten voor zes maanden. Op 23 april was bij een politie-inval in een verborgen ruimte boven de winkel een kleine cannabisplantage aangetroffen. De kweekplaats was toegankelijk via een kastdeur in de slaapkamer. De speurders vonden 1,4 kilogram cannabis, maar ook xtc. Uitbater Pawel Z. vloog een tijdje achter de tralies. Hij verklaarde dat hij sinds eind 2017 cannabis verkocht. Tijdens het onderzoek verzamelden de speurders getuigenissen van mensen die verklaarden dat de man al sinds 2012 drugs verkocht. “Hij verklaarde dat hij al vijf jaar cannabis kweekte voor eigen gebruik”, zegt zijn advocaat. “Nu en dan kwamen er ook vrienden langs, samen rookten ze wiet om te ontspannen en aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Zij hoefden vaak zelfs niet eens te betalen. Ondertussen heeft hij zijn winkel stopgezet en ander werk gevonden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.