Wereldwijd drummen op Bouger Bouger

Drummen in het Huis van de Voeding, dat kan perfect met pollepels, potten en pannen.
Couvreur Drummen in het Huis van de Voeding, dat kan perfect met pollepels, potten en pannen.
Het gratis volksfeest Bouger Bouger verhuist van de TRAX-site naar het Huis van de Voeding en duurt dit jaar drie dagen. Hoogtepunt is een internationale drumcircle, waarbij drummers van over de hele wereld meespelen.

Bouger Bouger, op 3, 4 en 5 november, is aan zijn derde editie toe. De gelijknamige vzw werd opgericht in 2015, kort na de aanslagen in Parijs, en wil de verbondenheid en verdraagzaamheid tussen mensen versterken. Het programma start op vrijdagavond met het theaterstuk To Kill a Mocking Word in Het Verzonken Kasteel van Arhus. Op zaterdag zijn er vanaf 17 uur optredens in het Huis van de Voeding van onder meer Comet Street en Pilgrimage.


Zondag 5 november kan je vanaf 10 uur terecht in het Huis van de Voeding voor onder meer een balletvoorstelling van Het Zwanenmeer door Dansstudio Danneels, maatschappelijk relevante documentaires, een maf schaaktornooi, kinderanimatie,... Het hoogtepunt is de drumcircle die om 17 uur wordt gevormd. "Vorig jaar was dit al een magisch moment", zegt Bert Goethals, bezieler van Bouger Bouger. Toen drumden honderden mensen samen in een cirkel. "Dit jaar willen we ook graag drumcircles op andere plaatsen in de wereld. We hebben hiervoor al heel wat contacten, maar extra mensen mogen zich nog aanmelden via wwwedrum@gmail.com. De deelname wordt dan geprojecteerd in het Huis van de Voeding."


Tot slot neemt Bouger Bouger zondag ook Brasserie Trefpunt Puur over. Je zal er kunnen proeven van mondiale gerechtjes. Meer informatie op www.bougerbouger.be. (CDR)