Wellicht tot na het weekend geen drinkwater uit de kraan

De buurtbewoners moeten zich voorlopig nog steeds behelpen met nooddrinkwater dat bedeeld wordt.
Joke Couvreur De buurtbewoners moeten zich voorlopig nog steeds behelpen met nooddrinkwater dat bedeeld wordt.
De problemen met het leidingwater in delen van de Beversesteenweg en de Koning Leopold III-laan en in de Rozendaalstraat en Het Speelgoed zullen wellicht nog heel de week aanhouden.

De Watergroep kan tot nu de vinger niet echt op één oorzaak van het kwaliteitsprobleem leggen waardoor de betrokken bewoners hun water uit de kraan niet mogen drinken of gebruiken om te koken. “We beschikken momenteel al over tussentijdse resultaten. Die geven aan dat de kwaliteit de goede richting uitgaat”, zegt Raissa Verstrynge, woordvoerder van De Watergroep. “ Zodra we de volledige resultaten van de analyses hebben, kunnen we overleggen met Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wat de volgende stappen zijn.”

“De kans is klein dat het probleem verholpen zal zijn voor het weekend. Al kunnen we dit momenteel nog niet met zekerheid zeggen. Het is mogelijk dat we overschakelen naar een kookadvies wat betekent dat het water vijf minuten gekookt moet worden voor consumptie. Maar hiervoor moeten we wachten op de volgende resultaten van de staalnames en die stap zetten we ook enkel in overleg met VMM.”

Leidingen

Ondertussen worden de leidingen verder gespoeld. Dat kan op sommige plekken in de buurt voor een teveel aan water zorgen. Ook blijft De Watergroep drinkwater bedelen in de buurt. Wie overdag niet thuis is, kan zelf drinkwater ophalen in de brandweerkazerne aan de Koning Albert I-laan 4. Dit tot het probleem opgelost is. Buurtbewoners die vragen hebben over de situatie kunnen zich wenden tot De Watergroep op 02/238.96.99. De meest recente informatie is steeds beschikbaar op www.dewatergroep.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.