Welkom in de grootste kijkwoning van West-Vlaanderen

All-Bouw in Roeselare gooit op Nieuwbouwzondag 28 april de deuren open

Simon Alleman en Chloé Van Eecke van All-Bouw voor de grootste kijkwoning van West-Vlaanderen.
Joke Couvreur Simon Alleman en Chloé Van Eecke van All-Bouw voor de grootste kijkwoning van West-Vlaanderen.
Bouwbedrijf All-Bouw stelt op 28 april, Nieuwbouwzondag, de grootste kijkwoning van West-Vlaanderen voor. Het bedrijf verbouwde het voorbije anderhalf jaar hun thuishaven in de Iepersestraat. Het publiek is er voor het eerst welkom op Nieuwbouwzondag. Wij gingen alvast op verkenning en voelden hoe de baksteen in onze maag zich meermaals roerde.

Op een terrein van 3.300 vierkante meter vind je onder andere 600 vierkante meter groen met 45 vierkante meter terras, 80 vierkante meter keuken, 175 vierkante meter ontspanningsruimte, 28 vierkante meter sanitaire ruimte, 30 parkeerplaatsen met een oprit en verharding van 1.000 vierkante met daaronder 13 kilometer elektrische bekabeling, 1 kilometer waterleiding en 100.000 liter hemelwateropvang. De cijfermatige samenvatting van All-Bouws kijkwoning alleen al is indrukwekkend. Het is dan ook niet voor het niets de grootste in onze provincie. 

Kantoor

Al was dat aanvankelijk niet de opzet van de zaakvoerders. “We wilden meer ruimte en comfort voor onze medewerkers”, vertellen Simon Alleman en Chloé Van Eecke. “Aanvankelijk planden we gewoon een nieuw sanitair blok en een grotere keuken, maar uiteindelijk besloten we heel de site grondig aan te pakken. Hierbij kwam ook ons toenmalig toonzaaltje in het vizier. We ervoeren dat onze klanten er eigenlijk geen keuzes maakten en daar wilden we iets aan doen. Zo groeide het idee om ons kantoor als kijkwoning in te richten. Zo kunnen kandidaat-bouwers zich op dezelfde plek laten informeren en inspireren voor hun materiaalkeuzes. Bovendien wordt op de site ook echt gewerkt, waardoor we veel praktische zaken kunnen meegeven.” 

In de living zie je een voorbeeld van hoe een aircosysteem mooi verborgen kan worden. Bemerk je de gleuf onder te tv en tegen de vloer?
Joke Couvreur In de living zie je een voorbeeld van hoe een aircosysteem mooi verborgen kan worden. Bemerk je de gleuf onder te tv en tegen de vloer?

Indeling

Binnenstappen in de kijkwoning doe je eigenlijk al vanaf de straat. Het begint al bij de poort, de groenaanleg, de betontegels op de oprit en de aanleg van de parkeerplaatsen. Binnen maakt de kandidaat-bouwheer kennis met gebouwautomatisatie, vijftien soorten directe en indirecte verlichting, een in-het-werkblad-ingebouwde dampkap, meerdere bewerkingen en verwerkingen van beton, vloertegels van 120x120, verschillende soorten deuren - van klassieke blokdeuren over plafondhoge deuren en stalen (schuif)deuren tot een aluminium accordeonschuifraam -, ingewerkte koelkasten en (microgolf)ovens en tien manieren om ventilatie-koeling-verwarming te verwerken. 

Ook de tuin achteraan maakt deel uit van de kijkwoning met een terras van gietbeton, een tuinhuis en een carport. “Binnen hebben we onder andere twee keukens, een living, meerdere sanitaire ruimtes en een zithoek. Daardoor vragen mensen vaak wie hier woont”, lacht Simon. “We zorgen er verder graag voor dat alles heel toegankelijk is qua prijs. In ons nieuw gebouw is op-maat-bouwen een plezier.” 

De kijkwoning zelf is dan wel niet bewoond, er zijn bijvoorbeeld geen slaapkamers, maar ze wordt wel constant gebruikt. De 25 personeelsleden kunnen er douchen, ’s middags een maaltijd bereiden, ...

Binnen en buiten worden één geheel dankzij een accordeonschuifraam.
Joke Couvreur Binnen en buiten worden één geheel dankzij een accordeonschuifraam.

Op Nieuwbouwzondag 28 april ben je van 10 tot 17 uur welkom bij All-Bouw in de Iepersestraat 181-185. Zowel het All-Bouwteam als architect Pieter Verfaillie van bow architecten zullen je er ontvangen. Meer info op www.allbouw.com/kijkwoning.

All-Bouw ligt in de Iepersestraat in Roeselare. Zodra je de poort binnengaat, stap je de kijkwoning binnen.
Joke Couvreur All-Bouw ligt in de Iepersestraat in Roeselare. Zodra je de poort binnengaat, stap je de kijkwoning binnen.
De oprit, de parkeerplaatsen en de eigenlijke vernieuwbouw, waar de kantoren en de kijkwoning één geheel vormen.
Joke Couvreur De oprit, de parkeerplaatsen en de eigenlijke vernieuwbouw, waar de kantoren en de kijkwoning één geheel vormen.
Simon Alleman en Chloé van Eecke in de zithoek.
Joke Couvreur Simon Alleman en Chloé van Eecke in de zithoek.
In de inkomhal maak je onder andere kennis met domotica, verduisterend glas dat bijvoorbeeld geschikt is als douchewand en hoe je creatief een zit- of eethoek kunt vormgeven.
Joke Couvreur In de inkomhal maak je onder andere kennis met domotica, verduisterend glas dat bijvoorbeeld geschikt is als douchewand en hoe je creatief een zit- of eethoek kunt vormgeven.
De inkomhal.
Joke Couvreur De inkomhal.
Simon Alleman en Chloé Van Eecke in de keuken. Bemerk onder andere de 120x120-tegels en de dampkap die uit het werkblad naar boven schuift.
Joke Couvreur Simon Alleman en Chloé Van Eecke in de keuken. Bemerk onder andere de 120x120-tegels en de dampkap die uit het werkblad naar boven schuift.
De vergaderruimte. De verlichting past ook perfect boven een eettafel.
Joke Couvreur De vergaderruimte. De verlichting past ook perfect boven een eettafel.
Op de bovenverdieping liggen de kantoren. Ook hier kun je inspiratie opdoen.
Joke Couvreur Op de bovenverdieping liggen de kantoren. Ook hier kun je inspiratie opdoen.
In de polyvalente ontspanningsruimte zie je onder andere de klassieke airco, ervaar je het gebruik van akoestische panelen en ontdek je indrukwekkende metalen deuren.
Joke Couvreur In de polyvalente ontspanningsruimte zie je onder andere de klassieke airco, ervaar je het gebruik van akoestische panelen en ontdek je indrukwekkende metalen deuren.
De sanitaire ruimte.
Joke Couvreur De sanitaire ruimte.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.