Weer stevige klap op kruispunt met beperkte zichtbaarheid: zes mensen naar het ziekenhuis

De schade aan de nagelnieuwe Ssangyong, met amper duizend kilometer op de teller, is groot.
Hans Verbeke De schade aan de nagelnieuwe Ssangyong, met amper duizend kilometer op de teller, is groot.
Een botsing op het kruispunt van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Ieperseweg in Oekene heeft woensdagvoormiddag enkele uren voor verkeershinder gezorgd. Zes mensen moesten naar het ziekenhuis, geen van hen was er erg aan toe. Volgens omwonenden gebeuren er regelmatig ongevallen op het kruispunt waar de zichtbaarheid niet al te best is.

Patricia T. (43) uit Rollegem-Kapelle en haar man Nico V. kochten twee weken geleden een nagelnieuwe Ssangyong Musso. Op de teller prijken nu amper duizend kilometer. Woensdagmorgen reed de vrouw met de auto naar het ziekenhuis waar ze een afspraak had. Bij het dwarsen van de Sint-Eloois-Winkelsestraat, vanuit de Ieperseweg, kwam het tot een botsing met een Skoda Octavia die uit de richting van Sint-Eloois-Winkel kwam. Door de klap werden beide voertuigen weggeslingerd. Een paaltje op de hoek van het kruispunt werd afgereden en in een raam van een woning geslingerd.

Na de klap kwam de Skoda Octavia met daarin vijf collega's op het voetpad terecht.
Hans Verbeke Na de klap kwam de Skoda Octavia met daarin vijf collega's op het voetpad terecht.

Eén slachtoffer is zwanger

“Ik hoorde een knal en liep naar buiten”, zegt Sofie De Cock (38). De vrouw woont met haar gezin op de hoek van het kruispunt. “Vijf dames waren al uit de Skoda Octavia gestapt en waren gaan zitten tegen de gevel. Eén van hen was zwanger. Niemand was zwaargewond. Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten gebeld. Pas een tijdje later zag ik dat er in de andere wagen ook nog een dame zat. Zij werd, net als de vijf andere slachtoffers, naar het ziekenhuis overgebracht.” In een raam van de getroffen woning is nu een gat, veroorzaakt door het weggeslingerde paaltje. “Maar binnen is er geen schade”, weet Sofie.

Vijf collega’s in één auto

De vijf jonge dames - de oudste is 32 - die in de Skoda Octavia zaten, zijn collega’s van elkaar. “Vier van hen brachten deze morgen hun bedrijfswagen naar de bandencentrale Lievens, in Rollegem-Kapelle, voor een wissel van winter- naar zomerbanden”, vertelt Brecht Vanderper (38), hun werkgever. De man runt het boekhoudkantoor Bofisc, met vestigingen in Ardooie en Roeselare. “Een vijfde collega pikte hen op om vervolgens naar kantoor te rijden.” Vanderper kwam, net als zijn echtgenote Ellen Roelens, naar de plaats van het ongeval. “Ik ben vooral gelukkig dat mijn medewerkers het er al bij al goed van af brachten”, zegt hij. “De medewerkster die zwanger is, zat rechts achteraan en dus het verst van de plaats van de impact. We hebben met z’n allen geluk gehad”, besluit hij.

Ook de Skoda Octavia kwam fel gehavend uit het ongeval.
Hans Verbeke Ook de Skoda Octavia kwam fel gehavend uit het ongeval.

Bolle verkeersspiegel zou nuttig zijn

Op het kruispunt gebeuren wel vaker ongevallen. Een deel daarvan heeft te maken met het feit dat de zichtbaarheid er beperkt is voor wie aan één kant de Sint-Eloois-Winkelsestraat wil dwarsen. “Auto’s moeten er met hun neus een stukje de straat op rijden vooraleer de bestuurders kunnen zien of er veilig kan overgestoken worden”, weet een buurtbewoner. “Een bolle verkeersspiegel zou het probleem nochtans kunnen verhelpen.” Een andere buurtbewoner vult aan. “Er wordt geregeld ook veel te hard gereden op de Sint-Eloois-Winkelsestraat. De bestuurder van een BMW maakt er zelfs een sport van om hier ’s avonds voorbij te komen racen. Gisteren rond 23 uur was dat nog het geval. Als een schicht vloog hij voorbij, ik schat tegen een snelheid van wel 160 kilometer per uur. Regelmatige snelheidscontroles zouden hier geen overbodige luxe zijn”, besluit de man.

Sofie De Cock, die met haar gezin op de hoek van het kruispunt woont, verwittigde de hulpdiensten.
Hans Verbeke Sofie De Cock, die met haar gezin op de hoek van het kruispunt woont, verwittigde de hulpdiensten.
Door de klap werden beide voertuigen weggeslingerd.
Hans Verbeke Door de klap werden beide voertuigen weggeslingerd.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sharon Vandewaetere

    Ik passeer daar elke week en het is er levensgevaarlijk! De weg is er te smal om er 70km/u te rijden. En de wagens die uit de zijstraat komen moeten inderdaad te ver naar voren rijden om te zien of ze veilig de weg kunnen dwarsen. Hoog tijd dat er daar iets aan gedaan wordt!