Wéér brand tijdens verdelgen van onkruid met gasbrander: ook woning raakt beschadigd

De brand woedde in alle hevigheid.
RV De brand woedde in alle hevigheid.
Langs de Brugsesteenweg in Roeselare, vlakbij de rotonde met de Koning Leopold III-laan, is zondag kort na de middag brand ontstaan. Dat gebeurde toen een man in zijn tuin bezig was met het verdelgen van onkruid. Hij gebruikte daarbij een gasbrander. Droge resten vatten op een bepaald moment vuur.

De brand breidde snel uit. De bewoner probeerde nog om de vlammen met enkele emmers water te doven maar dat was vergeefse moeite. Toen de brandweer arriveerde, laaiden de vlammen al metershoog op. Over een afstand van een meter of tien ging de haag volledig verloren. De brandweer kon verdere uitbreiding vermijden. 

De hitte was zo hevig dat een dakgoot van de woning smolt, net als een rolluik. Er sprong ook een raam en aan straatzijde raakten twee verkeersborden vernield. Niemand raakte gewond. De brand zorgde voor flink wat bekijks, zeker omdat één en ander gebeurde kort voor de scouts aan hun lokalen op Gryspeerdts Hof aan hun zondagse activiteit zouden beginnen. 

Sinds het verdelgen van onkruid met een gasbrander in opmars is, noteert de brandweer regelmatig ook branden die het gevolg van zijn onvoorzichtigheid tijdens de werkzaamheden.

Een flink stuk haag en enkele bomen gingen verloren.
Hans Verbeke Een flink stuk haag en enkele bomen gingen verloren.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  Verbod op bv. round up is goed voor de werkgelegenheid, nu moet de tuinier komen en denkelijk , de aannemer ...schilder ,glazen zetter enz !. bij ons in de gemeente hebben ze ook branders in gebruik, ook soms met heet water met zout denk ik ...gevolg , na een paar maanden staat het onkruid er terug en dan kunnen ze nog eens langskomen , zo blijven ze bezig hé.

 • Lowieken Van Charel

  Hoe dom kan je zijn !!!!! Als je niet met vuur kan omgaan ; blijf eraf !!!! Rugsproeierke met bio verdelgingen ; overal te koop. Maar ja das nie zo hip Hé

 • Francois stras

  Dank U aan de Groenen !! dit is nu eenmaal beter voor het milieu ...roundup mag niet meer verkocht worden hé ...enfin aan de man/vrouw in de straat ....de professionelen en landbouwers die gebruiken het kwistig hoor .

 • HUGO COOLSAET

  Voor tuin-, huis- en keukengebruik 1 ontegensprekelijk degelijk, effectief en milieuvriendelijk middel: wieden, voor degenen die dit woord niet kennen: manueel het onkruid uittrekken of harken (en laten drogen in de zon.)

 • Danny Bael

  Het is gewoon wachten op de volgende brand.....ongelooflijk milieubewust zeg