Vzw ‘t Goede Doel schenkt maandelijks 1.100 gratis spullen aan 683 minderbedeelden

Burgemeester Kris Declercq gaf een lovende speech over het werk van vzw 't Goede Doel West-Vlaanderen.
CDR Burgemeester Kris Declercq gaf een lovende speech over het werk van vzw 't Goede Doel West-Vlaanderen.
Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede maakt  vzw ’t Goede Doel West-Vlaanderen, die minderbedeelde West-Vlaamse gezinnen gratis aan kledij, schoenen en speelgoed helpt, samen met burgemeester Kris Declercq (CD&V) een evaluatie op. De burgervader heeft niets dan lof voor de vrijwilligerswerking.

“We hebben 683 leden en bedelen maandelijks 1.100 gratis spullen”, zegt Roos Desnouck van vzw ’t Goede Doel West-Vlaanderen. “De grootste groep die we helpen zijn éénoudergezinnen. “Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten zoals de valentijnsweek, onze paaswandeling en de opendeur. Over onze locatie hier in het vroegere gemeentehuis zijn we heel tevreden. We hopen dan ook hier te mogen blijven.”

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) garandeerde dat de vzw alvast de komende jaren een dak boven het hoofd heeft. “Op termijn willen we hier samen met Arhus en WZC Sint-Henricus wel een wijkcentrum uitbouwen, maar we blijven in gesprek met de vzw”, zegt hij. “Ik ben trouwens heel gelukkig met het vrijwilligerswerk dat jullie verrichten. Helaas is er nog te veel armoede in de stad.”

’t Goede Doel is steeds op zoek naar bruikbare spullen. “Die kan men elke dinsdag binnenbrengen van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Momenteel zoeken we vooral warme winterkledij, van jassen tot laarzen”, weet Roos. 

Ook financiële hulp is belangrijk. “We hebben het geluk om geselecteerd te zijn als goed doel voor de Warmste Week. Met de centen die dit oplevert, willen we waardebonnen aankopen om de aangesloten kinderen een mooi stuk speelgoed te bezorgen voor Sinterklaas. Er zijn momenteel al twee acties opgezet voor ons. Anneke Dullaert verkoopt koeken en de zussen Saska en Sofie Deruytere lopen op 18 december de Warmathon voor ons.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.