Vurig pleidooi van slachtoffer heeft niet mogen baten: 15 maanden cel voor slagen met asbak

Tim Van der Zeypen

Het vurig pleidooi van zijn vriendin om hem nog wat te sparen, heeft niet mogen baten voor een 31-jarige man uit Roeselare. De rechter in Kortrijk veroordeelde Byron D. tot een effectieve celstraf van vijftien maanden en een boete van achthonderd euro voor partnergeweld. De man had zijn vriendin met een asbak geslagen , met een gapende hoofdwonde tot gevolg. “Een hoofdwonde verdwijnt, onze liefde niet”, had het slachtoffer haar vriend nog bij de rechter verdedigd. “Ik weet dat ik hem soms ook het bloed onder de nagels vandaan kan halen.” 

Op 19 oktober 2018 had het slachtoffer de politie gebeld nadat ze geslagen was met een asbak. Byron D. had na de ruzie de voordeur gesloten en de sleutel weggegooid. Hij stond na een eerdere veroordeling al onder voorwaarden en zit sindsdien in de cel. De openbare aanklager vorderde een extra celstraf van negen maanden en een boete van achthonderd euro, maar de rechter gaf een nog strengere straf. Naar zijn vraag om nog eens probatievoorwaarden op te leggen, had de rechter geen oor meer. “Je zal nog eens iemand doodslaan met die cocaïne in je lijf”, had de rechter zich op de pleitzitting al laten ontvallen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.