Exclusief voor abonnees

Vrouw van wapenverzamelaar getuigt: “Mijn man had niks kwaads in de zin, hij is er ziek van”

Tijdens de reeks huiszoekingen werden zowat 450 wapens in beslag genomen.
Benny Proot Tijdens de reeks huiszoekingen werden zowat 450 wapens in beslag genomen.
Een zestiger uit Roeselare bij wie eind juni 280 vuurwapens in beslag werden genomen, ligt in het ziekenhuis. “Die huiszoeking en de voorlopige hechtenis hebben er zwaar bij hem ingehakt”, zegt zijn echtgenote. “Ja, mijn man verzamelde vuurwapens. Al vele jaren lang. Maar alleen voor zijn eigen collectie. Hij kon er eenvoudigweg niet van scheiden. Dat hij nu zo’n straf riskeert, maakt ons bang.”

De speurders wisten niet wat ze zagen toen ze eind juni een rijwoning in het centrum van Roeselare doorzochten. Er waren aanwijzingen dat de bewoner flink wat verboden wapens in huis had maar de realiteit overtrof ruimschoots de verwachtingen. Liefst 280 vuurwapens, een voorraad munitie en gummiknuppels werden in beslag genomen. Tien politiemensen hadden een hele dag werk om alles weg te brengen, in totaal vulden ze vier bestelwagens.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Agneta Vanwinckel

  Deze man moesten ze een beloning geven , hij heeft als verwoed verzamelaar meer wapens ( met eigen middelen) uit de samenleving gehaald : Wapens waar anders ongelukken hadden kunnen mee gebeuren in de handen van ondeskundige personen wapens die bij hem gekoesterd werden om hun geschiedenis en de techniek en zodoende geen enkel gevaar meer vormde voor de samenleving. Zijn passie heeft meer wapens uit de samenleving gehaald en veiliggesteld dan de mislukte inleveringsactie van de overheid.

 • François Van Mol

  Waarschijnlijk een verzamelaar van wapens 2de wereldoorlog . Ondanks de hoeveelheid heeft dit niets kwaad in zich.Hij had wel een vergunning als verzamelaar kunnen aanvragen bij de gouverneur. Een kleine garnaal dus ,maar de echte opslag plaatsen van de religie van de vrede laat men ongemoeid . Daar schuilt het echte gevaar.

 • guido vermeyen

  Die man kon een museum beginnen...zeldzame wapens, waar hij die vandaan haalde, want sommigen zijn heel zeldzaam, volgens insiders.....iedereen heeft een bezigheid, en zo'n verzamelaar wordt dan met de vinger gewezen.....hoe is dat eigenlijk "ter ore" gekomen ?..De federale politie zal wel met de zeldzaamste gaan lopen....geen haan kraait er naar....voor hun privé verzameling....en dat is geen zever.

 • MYRTHE PASS

  Een tijd geleden konden eigenaars van wapens, vrijwillig en zonder gevolgen, hun wapens inleveren bij de politie. Blijkbaar heeft die man dit niet gedaan en blijkbaar hield hij zijn wapens niet bij als verzamelstukken, want dan heb je geen munitie in huis? Eerlijk gezegd zou ik niet graag naast die man gewoond hebben. Er moest maar eens een kogel door de muur vliegen. Iemand, die zot is van wapens moet toch (naar mijn mening) iets agressiefs in zich hebben.

 • Jos Plessers

  10 politiemensen hebben een hele dag nodig gehad om alles weg te brengen?Wel wat overdreven,niet?