Voormalig koppel staat terecht voor 26 diefstallen waaronder 17 inbraken

Crime concept. Burglar or robber with crowbar stands in front of the house at night.
getty Crime concept. Burglar or robber with crowbar stands in front of the house at night.
Een 47-jarige man uit Roeselare en zijn 32-jarige ex-vriendin uit Houthulst stonden dinsdagmorgen terecht voor 26 feiten van diefstal in Diksmuide, Houthulst, Staden, Brugge en Ieper, waaronder 17 inbraken en zes pogingen. Het openbaar ministerie vorderde 3 jaar en 1 maand cel voor de steeds recidiverende Bjorn C. uit Roeselare. Zijn ex Sabrina D. kijkt aan tegen 2 jaar cel.

Alle inbraken en diefstallen dateren van de eerste helft van 2017, toen de twee nog een relatie hadden. Onder meer het gemeentehuis, de tennisclub en de Chiro van Houthulst werden slachtoffer. Ook de school MPI De Kaproenen in Brugge en het Chirolokaal in Staden werden geconfronteerd met inbraak. Voorts viseerde het duo ook gewone huizen in Ieper en Diksmuide. Volgens de procureur op het proces in Veurne gingen ze zowel afzonderlijk als samen op dievenpad. Ze gaven alle feiten toe. Hun advocaat pleitte dat Bjorn C. drugsverslaafd was en ging stelen om in dat te kunnen betalen. “Hij trok in bij Sabrina toen ze een relatie hadden. Hij leefde op haar kap en trok haar mee”, klonk het pleidooi. De advocaat vroeg om voor beiden een celstraf met uitstel en voorwaarden uit te spreken, omdat ze beiden hun leven hadden veranderd sinds hun arrestaties en voorhechtenis. Vonnis 25 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.