Voor het eerst bootje varen aan Geitenpark

De mensen van De Blauwe Kracht bedachten dit initiatief.
Foto Joke Couvreur De mensen van De Blauwe Kracht bedachten dit initiatief.
Tijdens het weekend van 8 en 9 juli wordt het voor het eerst mogelijk om bootje te varen op de vijver aan het Geitepark. Vereniging De Blauwe Kracht zorgt er voorlopig eenmalig voor dat er die dagen roeiboten en pedalo's in dobberen. Het extraatje kadert in de ruimere Geitenparkfeesten.

"Het wordt sowieso uniek, want mensen krijgen de kans om als pionier op bootjes op het water in het Geitenpark te varen", vertelt Francis Reynaert. "Zaterdag is iedereen vanaf 14 uur welkom op een gezellig terras op het gazon rond de boogschutterstand in het park. Daar krijg je niet alleen een frisse pint of taart met koffie, maar zal je dus ook kunnen roeien vanaf een ponton. Een roeiboottocht of een ritje met een pedalo kost 10 euro per kwartier. Alles verloopt veilig, want er staan twee duikers van de lokale club paraat voor mocht het mis gaan. Slaat het evenement aan, dan sluiten we een terugkeer volgend jaar niet uit."

Golfinitiatie en eetfestijn

Zaterdag is er tussen 16 en 18 uur ook een gratis golfinitiatie. Op zondag is dat van 15 tot 17 uur. Die dag is er tussen 12 en 14.30 uur ook een eetfestijn met kalfsblanquette voor 15 euro per persoon. Inschrijven kan via info@venalis.be of 0475/39.63.00. (VDI)