Vogeltelweekend van Natuurpunt: wc-rolletjes met pindakaas voor de vogels

Kinderen leerden dat je met een wc-rolletje en wat pindakaas al een mooi winterhapje voor vogels kunt maken
Joke Couvreur Kinderen leerden dat je met een wc-rolletje en wat pindakaas al een mooi winterhapje voor vogels kunt maken
Het laatste weekend van januari worden traditioneel in Vlaanderen tuinvogels geteld voor het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt. In Roeselare zette de natuurvereniging zaterdag de telescopen op  aan het Kerselaregoed bij Schiervelde. Voor de geïnteresseerden waren er workshops vetbolletjes maken.

Terwijl de volwassenen in het druilerige weer door de telescopen of verrekijkers tuurden, toonden leden van Natuurpunt Mandelstreke in het zaaltje van het Gildemuziek hoe je zelf voedsel kunt maken voor de vogels. Vooral in de winter weten tuinvogels dat extra voer te appreciëren”, klinkt het. “Er zijn trouwens veel manieren om vogels te voederen: een parelsnoer van pindanoten, vetbolletjes maken van ossewit, zaden leggen in een voederhuisje of eventueel op een voederplankje strooien... Zo kun je zelfs wc-rolletjes insmeren met pindakaas en door vogelzaad draaien. De vogels kunnen er alleen maar wel bij varen.”

Er was ook een workshop vetbolletjes maken van ossewit.
Joke Couvreur Er was ook een workshop vetbolletjes maken van ossewit.
Met wc-rolletjes en pindakaas maak je een mooi voederplankje.
Joke Couvreur Met wc-rolletjes en pindakaas maak je een mooi voederplankje.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.