Vliegtuigbom gevonden bij uitbreidingswerken Barias

De gevonden vliegtuigbom.
Barias De gevonden vliegtuigbom.

In de Veldbosstraat in Roeselare is een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aan de oppervlakte gekomen tijdens graafwerken. Op het terrein is Barias, specialist in het verpakken van diepgevroren en gekoelde voedingsproducten, een extra opslagruimte aan het bouwen. “Tijdens de graafwerken stootte een van de kraanmannen plots op een groot stuk metaal”, vertelt Elien Cools van Barias. “Hij is voorzichtig uitgestapt en haalde manueel de bom, die meer dan dertig kilogram woog, boven.” 

 De politie werd onmiddellijk opgeroepen. “Maar evacuatie was niet nodig”, weet Elien. “De politie heeft Dovo ingelicht, waarna de bom ontmanteld en meegenomen werd om gecontroleerd te laten ontploffen. Het terrein werd daarna vrijgegeven en iedereen kon weer aan het werk. Volgens Dovo ging het om een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens verhalen van buurtbewoners blijkt dat het terrein mogelijk vroeger een vliegveld was dat door de Duitse geallieerden bestookt werd.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.