Vlaams Belang niet opgezet met komst halalsupermarkt naar Stationsplein

Halalsupermarkt Asalam opende op 14 februari de deuren.
Joke Couvreur Halalsupermarkt Asalam opende op 14 februari de deuren.
Oppositiepartij Vlaams Belang is bezorgd over de komst van halalsupermarkt Asalam naar het Stationsplein.

“Volgens sommigen is de opening van de halalsupermarkt hét voorbeeld van integratie in Roeselare. Ik hoor hen al zeggen dat de nieuwkomers ons economisch weefsel versterken en bruggen slaan”, aldus raadslid Filip Deforche. “Maar wij, en steeds meer burgers trouwens, weten wel beter. Dit is een sluipende, verdere islamisering, een nieuwe aanzet tot een parallelle maatschappij binnen onze Roeselaarse samenleving.”

Deforche vroeg tijdens de gemeenteraad of het stadsbestuur een beleidsvisie heeft over de komst van steeds meer buitenlandse en islamitische winkels. Burgemeester Kris Declercq (CD&V) reageert kort: “Op 14 november 2018 is er bij de dienst economie een vraag binnengelopen om een supermarkt te openen. Die werd behandeld en alle wettelijke bepalingen zijn gevolgd. De supermarkt is gevestigd in een pand dat daartoe bestemd is.” 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johan commère

    De Ardooisesteenweg is al bijna volledig ingepalmd door al zo'n winkels en elke maand komt er wel een nieuwe bij . Als je er als voetganger doorheen moet ben je verplicht op straat te gaan want overal staan ze met 10-tallen op het voetpad te roepen en te tieren , en wijken doen ze niet als je erlangs moet ! Probeer je dit toch heb je gegarandeerd een pak slaag !

  • Daphne Depla

    In België mag er niet onverdoofd geslacht worden. Waar gebeurd dat dan???