Vlaams Belang bezorgd over toename aantal allochtonen

Het Vlaams Belang is niet te spreken over cijfers die ze terugvonden in het jaarverslag burgerzaken 2018.
rv Het Vlaams Belang is niet te spreken over cijfers die ze terugvonden in het jaarverslag burgerzaken 2018.
Vlaams Belang is onthutst over het jaarverslag 2018 van de dienst burgerzaken. “Uit het nieuwe jaarverslag leren we dat er vorig jaar in Roeselare meer nieuwe vreemdelingen (in reële cijfers) zijn bijgekomen dan dat er een bevolkingsgroei is”, zegt fractieleider Immanuel De Reuse.

“Er is in 2018 een bevolkingstoename in onze stad van 575 mensen terwijl het aantal vreemdelingen steeg met 597. Als je dat cijfer naast de stijging van het aantal vreemdelingen die de laatste 10 jaar in onze stad kwam wonen legt, spreken we van een verontrustende trend. We constateren een stijging van 4.128 allochtonen of een stijging van 254%. Dat onze stad een aantrekkingspool is voor heel wat vreemdelingen in onze regio is duidelijk. Er komen steeds meer winkels die zich specifiek wenden tot deze bevolkingsgroep en als kers op de taart ijvert men verder voor de inplanting van een grote moskee voor Roeselare en omgeving in Krottegem. Wij eisen dan ook een immigratiestop. Voor ons moet Roeselare de Vlaamse, veilige, herkenbare stad blijven!” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.