Vipdorp Natourcriterium opbouwen onder loden zon: “Afhaken door de warmte is voor ons geen optie”

Bloedheet of niet, het team van First Tent geeft het beste van zichzelf zodat het vipdorp voor het Natourcriterium zo snel mogelijk opgebouwd is.
Joke Couvreur Bloedheet of niet, het team van First Tent geeft het beste van zichzelf zodat het vipdorp voor het Natourcriterium zo snel mogelijk opgebouwd is.
Zwoegen en zweten op de Moermanparking. Ondanks temperaturen die vlotjes boven de 30 graden klommen, was het team van het Brugse tentverhuurbedrijf First Tent er donderdag aan de slag om het vipdorp voor het Dovy Natourcriterium van komende dinsdag op te bouwen. Door de werkdag extra vroeg te starten, extra mankracht in te zetten en de nodige verfrissingen hielden ze het zware werk enigszins doenbaar bij code rood. 

Onder een loden zon en op een ondergrond van asfalt is donderdagochtend de opbouw van het vipdorp voor het Dovy Natourcriterium gestart. Hoewel zware fysieke inspanningen worden afgeraden, liet het team van First Tent de spierballen rollen die al snel blonken van het zweet. “Vandaag zetten we een viptent van 1.500 vierkante meter op”, vertelt Henri Wybouw. “Afhaken door de warmte is voor ons geen optie. De organisatie rekent op ons.”

Vele handen maken het werk (iets) lichter.
Joke Couvreur Vele handen maken het werk (iets) lichter.

Maar een lachertje is de klus niet. Om het zware hef-, duw- en trekwerk enigszins haalbaar te maken, worden maatregelen genomen. “We zijn goed voorbereid. In eerste instantie zijn we deze morgen al om 4.30 uur gestart met werken”, gaat Henri verder. “Gisteren deden we dat ook. Toen hadden we een opdracht voor Theater aan Zee in Oostende. Toen waren we rond 13 uur klaar en we hopen dat het ons vandaag ook lukt om de tent te plaatsen tegen het warmste moment van de dag. Indien we niet klaar zijn, doen we morgenochtend verder. Liever zo dan volharden en eindigen met enkele mensen die een zonneslag hebben. Daarnaast was de enorme hitte aangekondigd. Dat stelde ons in staat om extra mankracht in te zetten. Normaal plaatsen we een dergelijke tent met een man of 12. Nu doen we beroep op externen en zijn we hier met 22 man aan de slag. Meer handen maken het werk lichter en doen het sneller vooruit gaan. Verder zorgt de vzw Roeselare Koerst, organisator van het criterium, ook voor de nodige verfrissingen. Ik heb bijzonder veel respect voor m’n mannen. Het zijn één voor één ruwe diamanten die zich door deze temperaturen niet laten tegenhouden. We zijn wel iets gewoon want we werken dag in, dag uit buiten. Bij sneeuw, in de gietende regen en dus ook in de felle zon. Ik ben echt trots op hen. We maken er het beste van en proberen ons zoveel mogelijk in te dekken.”

Meer over het Dovy Natourcriterium op www.natourroeselare.be.

Ondanks de tropische temperaturen worden de veiligheidsmaatregelen nageleefd: veiligheidshelm en - schoenen zijn een must maar ook wel heel warm.
Joke Couvreur Ondanks de tropische temperaturen worden de veiligheidsmaatregelen nageleefd: veiligheidshelm en - schoenen zijn een must maar ook wel heel warm.
De mannen glimmen van het zweet.
Joke Couvreur De mannen glimmen van het zweet.
Puffen en zweten maar bovenal hard werken.
Joke Couvreur Puffen en zweten maar bovenal hard werken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.