Vierde generatie Ieperse L’Avenir opent nu ook garage in Roeselare

Garage L’Avenir is al jaren een vaste waarde in Ieper. Maar sinds kort is er ook een tweede filiaal in Roeselare. Anthony Verhaeghe, vierde generatie ondertussen, runt de garage in de Westlaan samen met Laura Willaert. Op 25 en 26 mei organiseren ze een feestelijke opening.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verruilde Albert Verhaeghe Brussel voor Ieper. Op de Haiglaan opende hij garage L’Avenir. Die is er nog altijd en is al decennia onlosmakelijk verbonden met het automerk Nissan. Tegenwoordig runt Alberts kleinzoon Pascal de Ieperse garage, maar met Anthony is ook de vierde generatie Verhaeghe al enkele jaren actief. Nu zet Anthony samen met zijn vriendin Laura Willaert een grote stap. Het koppel opende een tweede garage in Roeselare. “De uitbreiding komt op vraag van Nissan”, vertelt Anthony. “Al drie keer hadden ze geïnformeerd of we het merk wilden vertegenwoordigen in Roeselare. Aanvankelijk hielden we de boot af, maar de sector verandert enorm en met het oog op de toekomst leek het ons goed een bredere regio aan te boren.”

Het koppel vond een geschikte locatie in de Westlaan 223. “We gingen voor een centrale ligging en tegelijk een vlotte verbinding met Ieper. Eerst viel ons oog op het naastgelegen pand, maar dat had toch enkele beperkingen. Als tijdelijk onderkomen was het een optie. Toen we hoorden dat Fiets XL wou verhuizen naar dat pand, waardoor hun locatie in de Westlaan vrijkwam, vielen de puzzelstukken ineen. Sinds januari zijn we open, al was het door verbouwingen aan de showroom in het begin wat stof vreten. Sinds half maart is ook de werkplaats open en op zaterdag 25 en zondag 26 plannen we de feestelijke opening. In 2016 werd L’Avenir nog bekroond als Dealer of the Year op vlak van service en klantvriendelijk. Ook in Roeselare willen we hier hard op inzetten.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.