Vier maanden rijverbod na waanzinnige achtervolging

Het gerechtsgebouw in Kortrijk.
Hans Verbeke Het gerechtsgebouw in Kortrijk.
Quentin S. (24) uit Ieper heeft vier maanden rijverbod omdat hij vorig jaar op de vlucht ging voor de politie in het Roeselaarse stadscentrum. 

De politie deed vorig jaar op 22 april teken naar Quentin S. om te stoppen. De inspecteurs wilden man en zijn auto controleren. De Ieperling gaf echter plankgas met zijn Audi A3 en werd meteen op de hielen gezeten door de politie. De man scheerde rakelings langs geparkeerde auto’s, reed over een rotonde, haalde waanzinnige snelheden en stapelde de ene na de andere verkeersovertreding op. Uiteindelijk kon de politie hem toch tot stoppen dwingen. S. bleek in het bezit en onder invloed van cocaïne. In zijn bloed werd ook nog andere drugs aangetroffen. “Een cocktail van verdovende middelen”, noemde de politierechter het. 

“Mijn cliënt beseft dat hij zwaar in de fout is gegaan. Sinds een tijdje is hij clean, dat bewijzen testen die hij geregeld ondergaat. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen en heeft gebroken met slechte vrienden. Op dit moment heeft hij ook een vriendin en zorgt hij regelmatig voor zijn zoontje. De politierechter moest echter streng oordelen omdat Quentin S. in april 2016 ook al eens veroordeeld werd. Toen voor een zware snelheidsovertreding. De Ieperling kreeg een boete van tweeduizend euro en een rijverbod van vier maanden. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst zijn theoretisch en praktisch rijexamen moeten overdoen. Hij moet ook slagen voor psychologische en geneeskundige proeven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.