VIDEO. Roeselaars horlogemerk Jules & Fils brengt nu ook dameshorloges op de markt

 Arnaud en Gauthier Vandeputte van Jules & Fils wagen zich nu ook aan dameshorloges.
Joke Couvreur Arnaud en Gauthier Vandeputte van Jules & Fils wagen zich nu ook aan dameshorloges.
Jules & Fils is er nu ook voor dames. Vijf jaar nadat de broers het uurwerkmerk Jules & Fils boven de doopvont hielden, geïnspireerd door de passie van hun grootvader Jules Vandeputte, komen ze nu voor het eerst ook op de proppen met een vrouwencollectie. De lancering gaat gepaard met een crowdfunding via Kickstarter.

Vijf generaties geleden, meer bepaald in Roeselare anno 1886, zette de familie Vandeputte de eerste stappen in de wereld van juwelen en horloges. In 2014 vonden de jongste telgen Arnaud en Gauthier dat de tijd rijp was om de passie van hun grootvader Jules voor horloges te delen met de buitenwereld. Jules & Fils zag het levenslicht. De voorbije jaren lanceerden ze verschillende modellen van horloges voor heren. Vorig jaar nog de Chronograph. Die voorstelling ging gepaard met een crowdfunding via Kickstarter om de productie op te starten. 

Tijdloze klasse

Nu herhaalt het duo dit verhaal, maar met een eerste vrouwencollectie: de ‘Dauphine Collection’. “Dameshorloges stonden al langer op onze planning, maar de vraag werd steeds groter”, vertellen de broers. “Net zoals onze eerdere modellen straalt ook de ‘Dauphine Collection’ tijdloze en eenvoudige klasse uit. De productie van het horloge gebeurt in Duitsland en is voorzien van krasbestendig saffierglas. Het binnenwerk is dan weer van Zwitserse kwaliteit. De caseback van het horloge wordt gekenmerkt door een unieke gravure: de handtekening van Jules Vandeputte aangevuld met het Kickstarter serienummer.”

De damescollectie bestaat uit twee modellen: de classic en de diamond, die beiden verkrijgbaar zijn met een witte of zwarte wijzerplaat en een lederen of stalen band. De lancering gebeurt opnieuw via het crowdfundingplatform Kickstarter. “We willen dertienduizend euro ophalen om de eerste kosten van de lancering te betalen. Eens dit bedrag opgehaald is, wordt de productie van de Dauphine Collection opgestart.” Dit lijkt probleemloos te lukken, want de crowdfunding is amper drie dagen online en heeft al meer dan zevenduizend euro opgebracht.

Meer info op www.kickstarter.com/projects/thechronograph/the-first-jandf-ladies-watch-the-dauphine-collecti en www.julesfils.com.

The Dauphine Diamond Silver.
Jules & Fils The Dauphine Diamond Silver.
The Dauphine Diamond Black.
Jules & Fils The Dauphine Diamond Black.
The Dauphine Classic Silver.
Jules & Fils The Dauphine Classic Silver.
The Dauphine Classic Black.
Jules & Fils The Dauphine Classic Black.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.