Vervanger van Pabo opent met een stunt en een rij voor de deur: ruil je oude seksspeeltje in voor een splinternieuw

Joke Couvreur
De eerste Babylon Loveshop in Vlaanderen werd zaterdag zeer warm onthaald. Zo’n veertig klanten wachtten vol ongeduld buiten tot de deuren opengingen. Daar had de aangekondigde seksspeeltjesruilactie veel mee te maken. Amper enkele minuten na de opening waren er al 50 oude seksspeeltjes ingeruild voor een nieuw exemplaar. Babylon-directeur Silvain Spitails gaat er prat op dat er in de gloednieuwe Loveshop voor elk wat wils te vinden is. 

Zaterdagochtend om 10 uur opende de allereerste Babylon Loveshop van Vlaanderen officieel de deuren. Maar een uur eerder stond de allereerste klant al te wachten op de parking. “Ik wou geen enkel risico nemen, want ik verwacht me aan een ware stormloop. Zeker door de ruilactie”, vertelt Lise (26), die haar familienaam liever niet in de krant ziet. “Ik hoop inderdaad ook om een nieuwe sextoy te bemachtigen, maar kom ook om de winkel te verkennen. Ik was een trouwe klant van Pabo en kwam hier vrij regelmatig. Ook op de uitverkoop kort na hun faillissement kwam ik een kijkje nemen, maar toen was het zodanig druk dat ik gewoon rechtsomkeer gemaakt heb. Vandaag zie ik als een tweede kans. Ik weet niet goed waar ik me mag aan verwachten, maar ben blij dat er opnieuw een loveshop is in Roeselare. Ik houd er helemaal niet van om die spullen online te kopen. Je moet de producten die je koopt toch eens kunnen voelen, passen en checken of ze goed trillen.”

De eerste 50 klanten die een oude sextoy in de vuilnisbak gooiden, kregen gratis een nieuw exemplaar.
Joke Couvreur De eerste 50 klanten die een oude sextoy in de vuilnisbak gooiden, kregen gratis een nieuw exemplaar.

Ruimer assortiment

Lise was allesbehalve de enige die zaterdag vroeg van de partij was. Vijftig klanten kwamen hun oude seksspeeltje inruilen voor een gloednieuw, gratis exemplaar. Babylon-directeur Spitaels is een gelukkig man. “Na het faillissement van Pabo konden we de kans om hun drie sterkst presterende winkels, in Roeselare, Wetteren en Aartselaar, over te nemen niet laten liggen. De winkel hier in Roeselare, met een oppervlakte van 450 vierkante meter, is de grootste loveshop van Vlaanderen en ideaal om ons concept in Vlaanderen te lanceren. Wij hebben een veel ruimer assortiment dan Pabo. Wij bieden zo’n 6.000 artikels aan en echt voor elk wat wils. We streven ernaar om aan ieders wensen en behoeften te voldoen: koppels, vrijgezellen, hetero’s, de LGBTQ+’s, personen met een handicap, fetisjisten, BDSM-fanaten, jongeren en ouderen. Echt iedereen kan bij ons terecht voor zijn eigen seksbeleving. Bovendien gaan we er ook prat op dat ons personeel, dat we integraal overnamen van Pabo, een degelijke vorming genoot en iedereen gedegen persoonlijk advies kan geven. Zo creëren we een heel aangename sfeer.”

Het team van Babylon loveshop: Saikina Vandenbussche, Vanessa Vannieuwenhuyse, directeur Silvain Spiaes, communicatieverantwoordelijke Maxime Figula en Astrid Lievrouw.
Joke Couvreur Het team van Babylon loveshop: Saikina Vandenbussche, Vanessa Vannieuwenhuyse, directeur Silvain Spiaes, communicatieverantwoordelijke Maxime Figula en Astrid Lievrouw.

Nieuwigheden ontdekken

De eerste reacties van de klanten zijn alvast zeer positief. “De Pabo in Wevelgem was al jaren ons vast adresje”, vertellen Moorselenaars Ashley Pintelon en Ricardo Van De Sompel. “Maar na het faillissement was het even zoeken. Toen we hoorden dat er hier in Roeselare een opvolger kwam, moesten we van de partij zijn. We hebben een babysit voor de kinderen gezocht en waren hier van de eerste minuut paraat. En het mag gezegd worden: Babylon is beter dan Pabo. Hun aanbod is veel uitgebreider en gevarieerder. Bij Pabo kon je vooral terecht voor lingerie en vibrators, hier kan je echt een uur rondlopen en nieuwigheden ontdekken. Bovendien is het ook een toplocatie. Wij hopen nu al dat Babylon straks ook naar Wevelgem komt, maar in afwachting zullen ze ons hier zeker nog zien.”

Ashley Pintelon en Ricardo Van De Sompel zijn nu al fan.
Joke Couvreur Ashley Pintelon en Ricardo Van De Sompel zijn nu al fan.

De Babylon-groep heeft nu al vijf winkels in Frankrijk en Wallonië. De Roeselaarse loveshop is nummer zes en op 16 en 23 november openen respectievelijk ook de winkels in Wetteren en Aartselaar. “We geloven echt in ons concept en dat we hiermee sterke winkels creëren”, aldus Spitaels. Bovendien is Vlaanderen er klaar voor en vind je ons aanbod nergens elders. De voorbije maanden waren hectisch, want drie nieuwe winkels in één keer is een grote stap. Maar in de toekomst willen we graag nog verder uitbreiden in Wallonië, Noord-Frankrijk en ook in Vlaanderen.” De Babylon loveshop in Roeselare is open van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur. Meer op www.babylonloveshop.com.

Het personeel staat klaar met raad en daad.
Joke Couvreur Het personeel staat klaar met raad en daad.
Wie een oud seksspeeltje binnenbracht, kreeg in ruil een gloednieuw exemplaar.
Joke Couvreur Wie een oud seksspeeltje binnenbracht, kreeg in ruil een gloednieuw exemplaar.
Nog voor de winkel open was, was het al aanschuiven.
Joke Couvreur Nog voor de winkel open was, was het al aanschuiven.
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Opening Babylon loveshop.
Joke Couvreur Opening Babylon loveshop.
Joke Couvreur
Joke Couvreur
opening Babylon Loveshop
Joke Couvreur opening Babylon Loveshop
Binnenbrengen van de oude sextoy in ruil van een gloednieuw exemplaar.
Joke Couvreur Binnenbrengen van de oude sextoy in ruil van een gloednieuw exemplaar.
De wachtrij voor de opening.
Joke Couvreur De wachtrij voor de opening.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Vangheluwe

    Pabo was zo ouderwets, ze hadden er echt niets. Ga eens een kijkje nemen in de shops buiten de landsgrenzen... Spanje bv. Daar hebben ze werkelijk alles. Hopelijk is dit nieuw concept een copy van wat er daar bestaat