Vernieuwde Boury opent deuren

Uitbaters Tim Boury en Inge Waeles voor hun vernieuwde restaurant Boury.
Joke Couvreur Uitbaters Tim Boury en Inge Waeles voor hun vernieuwde restaurant Boury.
Tim Boury en Inge Waeles openen zondag de deuren van hun nieuwe restaurant Boury. De sterrenzaak verkaste van de Diksmuidsesteenweg naar de Rumbeeksesteenweg 300 en wist zichzelf heruit te vinden. Naast het restaurant hebben ze nu ook gastenkamers, een business lounge, eigen parking en een indrukwekkende buitenkeuken.

In oktober 2010 openden Tim en Inge hun eigen restaurant langs de Diksmuidsesteenweg. Amper een jaar later werden ze bekroond met een Michelinster en zondag openen ze een nieuwe zaak. Het bestaande pand was veel te klein geworden en twee jaar terug kochten ze een villa in fifties-stijl. Na een renovatie, die een jaar in beslag nam, is het koppel klaar voor een nieuwe start. "Gelukkig wisten we niet op voorhand hoe intensief de combinatie van de verbouwingen en het runnen van de zaak zou zijn", vertellen ze. "Maar we zijn blij met het resultaat. De nieuwe zaak heeft vele troeven, zoals een terras met een buitenkeuken (die 3,4 ton weegt en in inox gerealiseerd werd door de Harelbeekse firma Maes Inox, die ook Piet Huysentruyt, Sergio Herman en Noma in Kopenhagen, jarenlang het beste restaurant ter wereld, tot zijn klantenbestand mag rekenen, red.)."


Op culinair vlak blijft alles hetzelfde, al telt het restaurant voortaan 50 in plaats van 45 couverts. Maar er zijn extra's. "In juli openen we drie gastenkamers onder de noemer 'Caspium by Boury'. Ook is er voortaan onder de naam Musa een aparte zaal, die fungeert als business lounge." Met de nieuwe locatie lijkt de weg naar een tweede Michelinster open te liggen. "Maar daar zijn we niet mee bezig. We doen altijd ons best en wat we nu realiseren, is mogelijk dankzij onze gasten", besluiten ze. Meer info op www.boury.be (CDR)

De indrukwekkende buitenkeuken.
Herman Maes De indrukwekkende buitenkeuken.