Veertiger blijft overlast veroorzaken en veroordelingen opstapelen

Gino F. vernielde in september 2017 de schuifdeur en enkele ramen van het Welzijnshuis in Roeselare.
Lieven Samyn Gino F. vernielde in september 2017 de schuifdeur en enkele ramen van het Welzijnshuis in Roeselare.
De 42-jarige man uit Roeselare die in september 2017 met een hamer de ruiten en een deur van het Welzijnshuis aan diggelen sloeg, is woensdag voor de achttiende keer gedagvaard. Dit keer stond Gino F. terecht omdat hij een deuk in een autodeur had geslagen en daarna de automobilist ook nog een vuistslag had gegeven. Zoals steeds daagde F. niet op voor zijn proces.

Op 16 april zat het slachtoffer in Roeselare in zijn geparkeerde wagen toen hij Gino F. met een blik bier in de hand zag komen afwandelen. Zonder aanleiding sloeg F. met zijn vuist een deuk in de passagiersdeur van de wagen. Toen het slachtoffer uitstapte, kreeg hij ook een vuistslag. Bij zijn arrestatie weigerde F. alle medewerking. Hij weigerde een verklaring af te leggen, maar mocht na een nachtje in de cel opnieuw beschikken. De voorbije maanden verzamelde Gino F. al 24 maanden effectieve celstraf. De openbare aanklager eiste dit keer nog een extra celstraf van zes maanden. “Hij blijft overlast veroorzaken, vaak onder invloed van alcohol”, zei het openbaar ministerie. Vonnis op 23 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.