Veel geruchten, maar geen nieuwe aanvraag voor luxeverkaveling aan Bergmolenbos

De plannen voor de luxeverkaveling in de Babilliestraat deden in 2016 veel stof opwaaien en leidden tot 800 bezwaren. De stad weigerde de verkaveling.
Joke Couvreur De plannen voor de luxeverkaveling in de Babilliestraat deden in 2016 veel stof opwaaien en leidden tot 800 bezwaren. De stad weigerde de verkaveling.
Drie jaar nadat een storm van protest opstak rond de plannen voor een luxeverkaveling in de Babilliestraat aan het Bergmolenbos, steken plots weer allerlei geruchten de kop op. Oppositiepartij Groen informeerde tijdens de gemeenteraad wat er van aan is, maar kreeg te horen dat er geen sprake is van een nieuw dossier.

“De opmerkingen van milieu- en natuurverenigingen en verontwaardigde burgers dat die luxeverkaveling niet in de Babilliestraat hoorde, waren terecht. Het stadsrandbos moet tot zijn volle ontwikkeling komen”, zegt Groen-raadslid Deniza Miftari. “Momenteel gonst het echter van de geruchten en we worden er wekelijks over aangesproken. Er zouden bewegingen op het terrein zijn, de kantoren van de ontwikkelaar zouden er gevestigd worden, het huurcontract van de aanwezige horecazaak werd opgezegd en er zou zelfs een nieuw voorstel ingediend zijn. We willen dan ook graag weten of er al een nieuw dossier is ingediend?”

Schepen Nathalie Muylle (CD&V) hoorde de geruchten ook al circuleren. “Maar we hebben geen nieuwe aanvraag gekregen en we voeren ook geen onderhandelingen over een voorstel”, reageert ze. “Over de mogelijke komst van kantoren is het zo dat het contract van de huurder nog loopt tot eind juni. Dan heeft de eigenaar twee opties. Als hij er kantoren wil vestigen, moet hij een functiewijziging aanvragen en dat is nog niet gebeurd. Daarnaast kan hij de site ook laten leegstaan. Hij heeft twee jaar voor hij leegstand moet betalen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.