VDL bouwt bussen voor Eindhoven

Busbouwer VDL Bus Roeselare mag veertig elektrische bussen bouwen voor de Nederlandse stad Eindhoven. Die wil haar openbaar vervoer tegen 2020 volledig elektrisch organiseren. Door die bestelling, die het orderboekje verder aanvult en geplaatst werd door Personenvervoersbedrijf Hermes, gaat VDL op zoek naar tachtig tijdelijke werkkrachten. De levering van de elektrische bussen is gepland voor december 2016.


Het gaat om autobussen van het type Citea SLFA Electric. "Dat is een elektrisch gelede bus van 18,1 meter lang in een vernieuwd futuristisch design", zegt de busbouwer. "De bussen zullen op bepaalde lijnen zo vaak rijden dat een tramachtig systeem ontstaat. Deze hoogfrequente lijnen gaan naar de belangrijkste bestemmingen in Eindhoven, zoals Eindhoven Airport en de High Tech Campus. Op deze verbindingen hoeven reizigers niet lang meer te wachten op de volgende bus."


Uniek aan de bussen is dat ze uitgerust zijn met een batterij die dankzij een snellaadsysteem op het dak aan de bushaltes snel kan opladen. (CDR)