Vastgehouden, vernederd en mishandeld op zestiende verjaardag

Op je 16de verjaardag vastgehouden en mishandeld worden, dat overkwam vorig jaar een meisje in Roeselare. Vier jongeren moeten zich nu voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor die feiten.

Op 20 juli 2015, de dag van haar zestiende verjaardag, trok het slachtoffer uit Roeselare naar haar beste vriendin S.V. (20). Ze dacht er een geschenk voor haar verjaardag te krijgen. Wat ze er echter kreeg te verwerken, tart alle verbeelding. Het meisje werd achttien uur lang - van 12 uur tot de volgende ochtend 6 uur - vastgehouden. Daarbij moest ze de ergste vernederingen ondergaan. Zo werd een van haar wenkbrauwen afgeschoren, werd ze overgoten met urine en in een ijskoude douche gestopt. Toen ze op een bepaald moment naar buiten kon vluchten, werd ze aan de haren weer binnen gesleurd en werden ook haar haren afgeschoren. "Allemaal heel dramatisch voor dat meisje", zegt haar raadsman.

Vier beklaagden

Toen het slachtoffer eindelijk werd vrijgelaten, verwittigde haar moeder de politie. Vijf mensen werden ondervraagd, maar die hadden blijkbaar hun verhaal op elkaar afgestemd. "Ze was dronken en had haar wenkbrauw zelf afgeschoren", beweerden ze.


Pas anderhalve maand later klapte een van de jongeren uit de biecht.


Uiteindelijk werden vier mensen voor de rechter gebracht: de 20-jarige 'vriendin' van het slachtoffer S.V. uit Menen, J.P. (22) uit Menen, C.D.C. (22) uit Hooglede en K.F (20) in wiens appartement de feiten plaatsvonden. Die laatste stuurde zijn kat naar de rechtbank. De vier moeten zich verantwoorden voor slagen, gevangenhouding en mensonterende behandeling.


De eerste twee beklaagden moeten zich ook verantwoorden voor het hacken van de site van het slachtoffer.


De zaak werd uitgesteld tot 7 december. Dan zal de rechter een deskundige aanstellen die het slachtoffer moet onderzoeken om te kunnen uitmaken op welk bedrag de burgerlijke partij recht heeft. (CMW)