Vader en zoon samen terecht voor diefstallen: “Hoort niet dat een zoon door zijn vader op beklaagdenbankje zit”

LSI
Na twintig eerdere veroordelingen vroeg een 39-jarige man uit Roeselare aan de rechter in Kortrijk nog een laatste kans. Hij stond samen met zijn 18-jarige zoon uit Menen terecht voor enkele diefstallen in een rusthuis in Menen, de privéwoning van een dokter in Roeselare en de kleedkamers van voetbalclub SV Roeselare. 

Op 15 juni 2018 drong Gregory V. binnen in het privégedeelte van een dokterskabinet bij hem in de buurt. Toen hij werd betrapt door de zoon van de dokter verzon hij een smoes. Later op de dag stelde de dokter vast dat er juwelen waren verdwenen. Op 6 oktober 2018 prutsten Gregory en zijn zoon Kelvin aan een rusthuis in Menen aan het raam. Toen ze werden betrapt, vluchtten ze weg. Daags voordien bleken ze al naar het rusthuis te zijn afgezakt om juwelen te stelen. Wat later gingen ze met vijf gsm’s uit de kleedkamers van voetbalclub SV Roeselare aan de haal. Gregory V. zit ondertussen al zeven maanden in voorhechtenis. “Heroïne is de grote schuldige”, vertelde hij aan de rechter. “Na mijn vrijlating zal ik me residentieel laten begeleiden om van mijn verslaving af te raken. Ik wil er nog kunnen zijn voor mijn vriendin, mijn zoon en stiefzoon. Laat het me nog een keer proberen te bewijzen. Verdien ik het? Neen, maar ik hoop er wel op.” Zoon Kelvin liet zich door zijn vader meetronen op dieventocht. Vonnis op 13 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.