UPDATE - Neckermann-klanten dan toch vertrokken naar Senegal: “Maar raken we volgende week wel weer thuis?”

BELGA
Het Roeselaarse koppel Willy Maddelein en Lucrèce Raes is dinsdagochtend dan toch richting Senegal vertrokken. Thomas Cook België laat geen klanten meer vertrekken die een pakketreis boekten en ook de taxi die Willy en Lucrèce naar Zaventem moest brengen bleek geannuleerd. Maar toen het koppel per trein in Zaventem arriveerde, bleken ze toch te kunnen vertrekken. “Maar het is met een klein hartje”,  aldus Lucrèce.

Wie een pakketreis boekte via Thomas Cook België,kan vandaag niet kunnen vertrekken met het vliegtuig. Dat liet de touroperator vanmorgen zelf weten en leek bijzonder slecht nieuws voor Willy Maddelein en Lucrèce Raes. Na de berichtgeving over het faillissement van de Britse groep Thomas Cook Group Plc. trok het Roeselaarse koppel gisterenochtend naar het kantoor van Neckermann in Roeselare. Daar kregen ze te horen dat ze vandaag toch zouden kunnen vertrekken naar Senegal. 

Gisteren konden we nog online inchecken. Vanmorgen om 5.45 uur zag ik plots dat de taxi die we via Neckermann geregeld hadden, geannuleerd was

“We konden zelfs nog online inchecken”, vertelt Lucrèce. “We hadden er dus alle hoop op dat de vakantie waar we zo naartoe leefden toch zou doorgaan. Om 10.55 uur zouden we het vliegtuig opstappen. Maar vanmorgen bekeek ik rond 5.45 uur nog even mijn mailbox en zag ik een bericht dat de taxi die ons naar de luchthaven zou brengen geannuleerd was. Een geluk dat ik nog even keek want anders zaten we daar nog steeds op wacht. Het is triestig dat er maar zo gecommuniceerd wordt.”

Het koppel besliste in allerijl om dan maar de trein te nemen richting Zaventem. Onderweg hoorden ze het nieuws dat er vandaag niemand op reis zal kunnen vertrekken. “Ik vrees dat we straks de reis richting Roeselare opnieuw zullen mogen aanvatten”, aldus Lucrèce. “Gisteren hadden we hoop, nu overheerst de teleurstelling. Dankzij het Garantiefonds zullen we onze centen wellicht wel grotendeels terug zien, al zal dit mogelijk een jaar duren. Maar het is heel jammer dat onze reisplannen in het water vallen. We keken zo uit naar die trip.”

Maar eenmaal op de luchthaven bleek dat Lucrèce en Willy toch konden vertrekken. “Maar wat zal het ginder ter plaatse zijn?”, vraagt Lucrèce zich af. “Zullen we opgewacht worden op de luchthaven? Zullen we problemen ervaren in het hotel? Geraken we volgende week opnieuw thuis? We vertrekken met een klein hartje. Enige voordeel is dat het niet onze eerste keer is dat we naar Senegal reizen. We weten een beetje hoe alles daar reilt en zeilt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.