Uitbater lapt rookverbod aan zijn laars: M-onkey Bar moet drie maanden dicht

Rechter in Ieper legt café in Roeselare sluiting op.
Henk Deleu Rechter in Ieper legt café in Roeselare sluiting op.
De rechter in Ieper heeft de sluiting bevolen van café M-onkey Bar in Roeselare. De zaak moet drie maanden dicht omdat de uitbater het rookverbod aan zijn laars lapte.

Uitbater Désiré H. moest voor de rechter in Ieper verschijnen omdat er gerookt werd in zijn café in de Zuidstraat in Roeselare. Hij stuurde zijn kat en de rechter veroordeelde hem nu bij verstek. De cafébaas, die niet aan zijn proefstuk toe was, kreeg een boete van 3.200 euro en moet zijn zaak voor drie maanden sluiten. 

Het is niet de eerste keer dat het café in vreemd vaarwater terecht komt. Zo werd de zaak in 2014 al eens gesloten door toenmalig burgemeester Luc Martens na een drugsrazzia. Uitbater Désiré H. vocht die beslissing toen aan bij de Raad van State, die de sluiting schorste. H. kan nu nog verzet aantekenen tegen de beslissing van de Ieperse rechter, wat hij ook gaat doen, zo laat hij weten op Facebook.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.