Uitbater kerstchalet Mojo krijgt muziekinstallatie terug, politie zal streng controleren

De muziekinstallatie van Chalet Mojo werd zondag in beslag genomen.
Maxime Petit De muziekinstallatie van Chalet Mojo werd zondag in beslag genomen.
De uitbater van chalet Mojo, een van de populaire kerstchalets op het Stationsplein in Roeselare, heeft van de politie vanmorgen zijn muziekinstallatie terug gekregen. De politie nam zijn installatie zondag in beslag na herhaalde klachten en inbreuken. De politie zal nu streng toezien of hij zich wel aan de regels houdt. Zo niet wordt zijn muziekinstallatie weer in beslag genomen. 

Uitbater Sven Lagae en de politie zaten dinsdagmorgen samen om het probleem te bespreken. De man krijgt nu zijn muziekinstallatie terug. “Maar hij moet zich deze keer wel strikt aan de voorwaarden houden”, zegt commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho. “Dat wil zeggen dat hij het sluitingsuur moet respecteren en niet luider mag gaan dan 85 decibel. We zullen strikt nazien of hij zich deze keer wel aan de regels houdt. Als we toch weer een overtreding vaststellen, wordt zijn muziekinstallatie onherroepelijk in beslag genomen.”
“Ik zal de afspraken naleven”, verzekert Lagae. “Ik plaats de installatie zo snel mogelijk terug en die wordt begrensd en verzegeld. Vanavond is chalet Mojo opnieuw open van 22 tot 2 uur en geen minuut later.”

Sluitingsuur en geluidsbegrenzer verbroken

De politie nam de muziekinstallatie van de chalet afgelopen zondag in beslag na verschillende klachten over geluidsoverlast en het niet respecteren van het sluitingsuur. Zaterdag had de politie de man gewaarschuwd en had de volumeknop lager gedraaid. Later ontdekten de agenten dat de geluidsbegrenzer was verbroken, waarna ze de installatie in beslag namen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.