Twintiger krijgt veertien maanden cel voor diefstallen

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een 26-jarige man uit Roeselare is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertien maanden en een boete van achthonderd euro voor meerdere diefstallen. Met gestolen bankkaarten kon 1.785 euro afhalen van de rekeningen van zijn slachtoffers.

Nessim G. sloeg onder andere toe bij Dreamland en Colruyt in Roeselare. Bij Dreamland had hij het vooral op gsm-accessoires gemunt. In warenhuis Colruyt ging hij zowel op 4 als op 7 mei 2018 op zoek naar vrouwelijke klanten die hun handtas onbewaakt in hun winkelkarretje achterlieten. Twee vrouwen zagen zo hun bankkaart en papieren gestolen. Met gestolen bank- en identiteitskaarten slaagde G. er twee keer in geld af te halen. Op 4 juli 2018 tenslotte liep hij een beschonken man tegen het lijf die net zijn trein had gemist. Hij gaf hem samen met twee vrienden een lift naar huis, maar toen de bewoner nog even de woning verliet om in een nachtwinkel sigaretten te halen, verdween zijn kluis met juwelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.