Twee illegalen en drie zwartwerkers aangetroffen tijdens controleactie

Hans Verbeke
De politiezone Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede) heeft zaterdag met de  dienst Sociale Zekerheid (RSZ) een controleactie uitgevoerd op zeven plaatsen in Roeselare. 

“Zelden werden zoveel inbreuken vastgesteld tijdens een actie”, zegt commissaris Carl Vyncke. Op drie plaatsen waren vier werknemers niet aangemeld bij Dimona, het systeem waarbij de werkgever zijn personeelsleden moet aangeven bij de RSZ. “Twee mensen waren ook illegaal aan het werk en we stelden ook zeven inbreuken vast op de deeltijdse tewerkstelling”, gaat Vyncke verder. Daarnaast werden ook nog eens drie zwartwerkers betrapt. Twee mensen verbleven illegaal in ons land, één daarvan legde een valse identiteitskaart voor aan de politie, die ook een proces-verbaal opstelde voor mensenhandel. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.