Trouwstoet met 25 auto’s en limousine maakt Roeselare onveilig: politie grijpt in

Een trouwstoet met maar liefst 25 auto’s, waaronder een limousine, heeft zaterdagnamiddag Roeselare onveilig gemaakt. De politie werd om 14.50 uur verwittigd. Eén auto is in beslag genomen, twee rijbewijzen zijn ingetrokken. 

“We zagen dat tal van bestuurders zich onveilig in het verkeer gedroegen”, zegt commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho. “Ze reden met de wagen op het fietspad, zetten de Rijksweg af met hun auto’s en gingen aan het driften.” De politie kon de trouwstoet tot stilstand brengen en controleerde alle bestuurders en hun voertuigen. Eén wagen werd in beslag genomen, omdat die niet verzekerd was. Aan de auto was ook een gestolen nummerplaat bevestigd. Van een van de bestuurders was eerder al het rijbewijs ingetrokken. In totaal werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De politie maakte tal van processen-verbaal op. De bestuurders die in overtreding waren, zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. 

De trouwstoet zaterdag op de Rijksweg in Roeselare, met onder meer een limousine.
RV De trouwstoet zaterdag op de Rijksweg in Roeselare, met onder meer een limousine.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fatima De Clercq

  Ik had ze allemaal onmiddellijk te voet naar het politiebureau laten komen, In elk geval oerdom volk!

 • Ignace Ameel

  Alle wagens aan de ketting tot er een uitspraak is door de rechter ware beter geweest. En zo zouden ze dit beter doen met alle associate chauffeurs. Nu nog enkel een wet stemmen en de politie die bevoegdheid geven.

 • Joris Peeters

  Goed werk van de politie : lik op stuk beleid, ze zijn voldoende gewaarschuwd! Dit achterlijk gedrag hoort hier niet thuis!

 • joan edi

  Voor sommige bestuurdres was' t een boetestoet !

 • Jo Hendrik

  Geef ze een goede boete op hun trouwdag dat zullen ze dan hopelijk niet vergeten Gevaar op de weg die stoeten en onverantwoord