Tropisch warm, maar leidingwater voldoet niet
aan drinkwaternormen

Een illustratiebeeld.
RV Een illustratiebeeld.

Net nu het bloedheet is, heeft De Watergroep vastgesteld dat het leidingwater in een deel van de Beversesteenweg, de Rozendaalstraat en een deel van de Koning Leopold III-laan momenteel niet aan de drinkwaternormen voldoet. In afwachting van de resultaten van verder onderzoek vraagt de Watergroep uit voorzorg het leidingwater voor een aantal toepassingen niet meer te gebruiken. Het leidingwater is niet drinkbaar en is niet geschikt voor het bereiden van soep, koffie en thee of het wassen van groenten en fruit, het reinigen van open wonden of om de tanden te poetsen. Douchen en baden, wassen en afwassen en het toilet doorspoelen mogen wel. Indien je gezondheidsklachten ervaart die mogelijk gelinkt zijn aan de verontreiniging van het leidingwater raadt de Watergroep aan om de huisarts te raadplegen. De nodige herstelmaatregelen worden genomen om de verontreiniging van het leidingwater weg te werken. De Watergroep gaat op regelmatige tijdstippen flessen drinkwater bedelen. Zodra het leidingwater weer voldoet aan alle normen zullen zij ook de betrokken op de hoogte brengen. De meest recente informatie is steeds beschikbaar via www.dewatergroep.be of via 02/238.96.99.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alain Pattyn

    zou de Watergroep niet beter EERST de betrokkenen waarschuwen ....? Een brief acheraf sturen als het opgelost is lijkt me geen voorkoming....!

  • Tom Swimberghe

    Inderdaad een brief in de brievenbus gevonden maar was beter geweest om de inwoners persoonlijk te verwittigen dus aanbellen was misschien beter geweest