Tot een jaar cel effectief voor stelend koppel

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een koppel uit Roeselare is veroordeeld tot een jaar cel effectief en 18 maanden waarvan zes maanden effectief omdat ze vorig jaar maar liefst 26 diefstallen pleegden. Ze gingen er meestal vandoor met tabak en sterke drank om die daarna te verkopen aan nachtwinkels. Het koppel deed dat uit geldnood om hun drugsverslaving te financieren.

Steven D. (31) en zijn vriendin Angie C. (30) uit Roeselare pleegden vorig jaar maar liefst 26 winkeldiefstallen. In veel gevallen gingen ze samen naar de winkel, maar het was meestal C. die de diefstal zelf deed. Beiden pleegden de feiten uit geldnood, om hun drugsverslaving te kunnen financieren. Het is lang niet de eerst keer dat beiden in contact kwamen met het gerecht. 

De beklaagde hadden om een werkstraf gevraagd, maar daar ging de rechter niet op in. “De feiten zijn dermate ernstig dat een werkstraf niet in verhouding zou staan”, zei de rechter tegen het koppel. “Ik wil hiermee een erg duidelijk signaal naar jullie sturen.” D. werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden, C. kreeg een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden effectief. Beiden moeten ook elk een geldboete van 320 euro betalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.