Tot 18 maanden cel voor grootschalige drugshandel

De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
LSI De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Twee jongemannen en één vrouw zijn veroordeeld voor een grootschalige drugshandel. Het kopstuk, een 30-jarige Nederlander heeft de zwaarste straf gekregen, 18 maanden met uitstel. De man verkocht aan de lopende band drugs en kwam daarvoor vaak naar Roeselare. Het trio liep tegen de lamp toen de politie hun auto controleerde.

De politie merkte op 13 april dit jaar om 2.50 uur ’s nachts een auto met Nederlandse nummerplaat op aan het Sterrebos in Roeselare. Wanneer de politie het voertuig naderde, reed het plots weg. De politie slaagde er toch in om de auto te controleren. Daarin troffen ze een jongeman en een jonge vrouw uit Roeselare aan en een 30-jarige man uit Nederland. In de auto lag een grote hoeveelheid drugs. Vooral de Nederlander verkocht op grote schaal drugs. Ook de 27-jarige Roeselarenaar gebruikte en verkocht drugs. De Nederlander is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een geldboete van 8.000 euro waarvan 1.600 euro effectief. De 27-jarige Roeselarenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur en een voorwaardelijke geldboete van 8.000 euro. De jonge vrouw kreeg zes maanden maanden cel met uitstel en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 400 euro effectief.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eddy berton

    Eddy Berton. Raar dat er niet meer handelen in drugs als je de straf ziet 1600 E en 400e. Als je een een week verkoopt zijn je boete s betaald en heb je weer over denk dat ze die straffen toch moeten herzien iemand met de auto 10 pinten 3000 E boete en alle proeven en examens herdoen en 6 maand rijverbod toch eens alle straffen herschrijven in het wetboek zal nodig zijn