Tom Vandenkendelaere eerste opvolger Europese lijst CD&V

 Tom Vandenkendelaere.
Belga Tom Vandenkendelaere.

Net als in 2014 staat Roeselarenaar Tom Vandenkendelaere op de eerste opvolgersplaats van CD&V voor de Europese verkiezingen.. “Vijf jaar geleden kreeg ik de kans om Marianne Thyssen op te volgen toen zij Europees Commissaris werd. Als lid van de Commissies Landbouw, Economie, Werk en Sociale Zaken en Fiscaliteit had ik de voorbije legislatuur meer dan mijn handen vol”, vertelt Tom. “De gevolgen van de eurocrisis, de strijd tegen sociale dumping, het nieuwe landbouwbeleid en de gevolgen van de Brexit: allemaal dossiers die ik van nabij heb opgevolgd. Natuurlijk zou ik graag mijn ervaring kunnen verder inzetten de komende jaren, dat steek ik niet weg. De partij koos terecht voor een politiek zwaargewicht als vicepremier Kris Peeters om onze visie in Europa mee vorm te geven. Door het genderevenwicht komt de tweede plaats toe aan een vrouw en de partij koos ervoor om Vlaams parlementslid en ondervoorzitter Cindy Fransen op die plek uit te spelen. Zelf ben ik fier dat ik me kan verdedigen vanop de eerste opvolgersplaats. Met volle goesting zal ik campagne voeren met Kris, Marianne, Cindy en Ivo om een derde zetel voor onze partij binnen te halen. Een rechtstreeks zitje zal niet mogelijk zijn, maar je weet nooit hoe de kiezer de kaarten zal schudden of hoe het politieke spel verloopt.”

Vandenkendelaere is sinds dit jaar gemeenteraadslid in Roeselare. Tijdens de eerste twee jaren van de legislatuur zal hij gewoon in de gemeenteraad zetelen, maar vanaf 2021 wordt hij schepen. Vandenkendelaere neemt dan de bevoegdheden van schepen Henk Kindt (Sp.a en De Vernieuwers) over en wordt dan schepen van Financiën, Personeel en Organisatie, Dienstverlening en Noord-Zuid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.