Tien brouwers serveren vijftig bieren op Krottegems Bierfeest

Frank Wauters, Carin Snijders, Freddy Eeckhout, Jean-Pierre Caulier en Jurgen Dewulf toasten op een succesvolle derde editie van het Krottegems Bierfeest.
Joke Couvreur Frank Wauters, Carin Snijders, Freddy Eeckhout, Jean-Pierre Caulier en Jurgen Dewulf toasten op een succesvolle derde editie van het Krottegems Bierfeest.

Tien brouwers die vijftig bieren serveren. Dat is kort samengevat het Krottegems Bierfeest dat op zaterdag 8 juni voor de derde keer door de Krottegemse Ransels georganiseerd wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. “De eerste keer mochten we 250 bezoekers verwelkomen, vorig jaar 500, dus we gaan er van uit dat we dit jaar gewoon veel volk over de vloer krijgen”, lacht Jurgen Dewulf. “Van de tien brouwers komen er drie uit Roeselare: Rodenbach, BOM Brewery, gekend van hun Triporteur, en De Brouwmoaten, die met hun WUK voor het eerst deelnemen aan een bierfestival. Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld Klondiker uit Meulebeke, De Feniks uit Kortrijk en Dikke Jan. We bouwen opnieuw een bierdorp met chalets op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, maar mogen in geval van slecht weer de grote tent van Bar Trésor gebruiken. Zo blijft iedereen droog, terwijl we de keel nat maken.” 

“Vorig jaar kregen we veel complimenten over de gezellige sfeer”, vult Frak Wauters aan. “Daar willen we verder op inzetten. Voor de kinderen is er een springkasteel, zodat het Bierfeest een echte gezinsuitstap kan worden.”

Het Krottegems Bierfeest start om 15 uur en de organisatie wijst erop dat hun event maar op drie minuten stappen van het bus- en treinstation ligt. Voor een starterspakket, bestaande uit vier jetons en twee euro glaswaarborg, betaal je tien euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.