Te heet: burgemeester schrapt wielerwedstrijd

AFP
Geen wielerwedstrijd Dominique Feys deze namiddag in Rumbeke. Burgemeester Kris Declercq trok de toelating tot het organiseren van de wedstrijd van de Onafhankelijke Vlaamse Wieler Federatie in.

Dit omwille van de uitzonderlijke weersomstandigheden en de adviezen van onder meer het KMI en het Vlaamse Agentschap Zorg & Gezondheid om veel te drinken, zware inspanningen te vermijden en uit de zon te blijven. De burgemeester oordeelt dat het momenteel niet te verantwoorden is om sportwedstrijden te organiseren in openlucht en hierbij sporters, toeschouwers, seingevers, medewerkers en veiligheidspersoneel gedurende meerdere uren op het warmste van de dag bloot te stellen aan rechtstreekse zonnestralen. Ook de politie gaf een negatief advies betreffende de organisatie van de wielerwedstrijd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.