Succes Red Lions straalt af op hockeyclub Roeselare Rangers: “Tijdens het kampioenschap stroomden de nieuwe leden toe”

Michiel Van Eeckhoutte van de Roeselare Rangers ziet zijn club alleen maar groeien dankzij de topprestaties van de Red Lions.
Joke Couvreur Michiel Van Eeckhoutte van de Roeselare Rangers ziet zijn club alleen maar groeien dankzij de topprestaties van de Red Lions.
Hockeyclub Roeselare Rangers plukt de vruchten van het succes van de nationale mannenhockeyploeg. De Red Lions schopten het afgelopen weekend tot Europees kampioen en veroverden zo een ticket voor de Olympische spelen volgend jaar in Tokio. “Tijdens het kampioenschap, zelfs tijdens de finale nog, stroomden de nieuwe leden toe”, glundert voorzitter Michiel Van Eeckhoutte.

België is het land van voetbal en wielrennen. Voor hockey gold lange tijd het gezegde ‘onbekend is onbemind’. Dankzij de Red Lions en de Red Panthers, de nationale vrouwenploeg, komt hockey steeds meer op het voorplan. Hoe beter de nationale ploegen het doen, hoe populairder de sport wordt. Dat weten ze als de besten bij Roeselare Rangers. Toen de club in 2013 werd opgericht, waren ze al blij dat ze vijftig geïnteresseerden naar hun kennismakingsdag konden lokken. “Ondertussen zitten we al boven de 350 leden en dat aantal blijft maar stijgen”, vertelt voorzitter Michiel Van Eeckhoutte.

De Red Lions sleepten zaterdag de Europese hockeytitel in de wacht.
Photo News De Red Lions sleepten zaterdag de Europese hockeytitel in de wacht.

Populariteit

In december 2018 kaapten de Red Lions voor het eerst de wereldtitel weg en afgelopen weekend schreven ze opnieuw geschiedenis door de Europese titel weg te kapen. Volgend jaar mogen onze Belgische hockeymannen misschien zelfs Olympisch goud aan hun palmares toevoegen, want de Red Lions plaatsen zich dankzij die overwinning rechtstreeks voor de Olympische Spelen in Tokio. “Vorige week, tijdens het EK, kregen we elke dag aanvragen tot inschrijving binnen. Zelfs tijdens de finale op zaterdag kwam er een mail binnen en ook op zondag bleven de aanvragen maar binnenstromen. Sommige groepen zijn zelfs al volboekt. Hockey was lange tijd een onbekende sport, maar dankzij de prestaties van onze nationale teams zien mensen nu wat de sport inhoudt en beseffen ze dat er meer is dan voetbal, volleybal,... Het EK vond trouwens in België plaats en we zijn met heel wat leden enkele wedstrijden gaan bekijken.”

Eigen kantine

Het domein van Onze Kinderen in de Hoogstraat in Rumbeke is de thuishaven van de Roeselare Rangers. Sinds twee jaar spelen ze er op een kunstgrasveld en deze week vindt er een zomerstage plaats voor competitiespelers. “De trainer is de kapitein van de Italiaanse nationale ploeg”, weet Michiel. “Ook om die mensen te lokken, helpen de straffe prestaties van onze nationale teams. In België hebben we geen hockeycultuur en -geschiedenis. Bij veel voetbalclubs kunnen ouders al eens inspringen voor een training. Bij hockey lukt dit niet, waardoor we echt over de grens moeten kijken om trainers te vinden.” 

Ook sponsors zijn tegenwoordig net iets makkelijker te overtuigen. “Mooi meegenomen nu we volop bezig zijn met de bouw van een eigen kantine. We hebben lange tijd vanuit containers gewerkt, maar tegen het najaar moet onze comfortabele kantine, een plus voor de betrokkenheid binnen de club, een feit zijn.”

Meer info op www.hockeyclubroeselare.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.