Sterrenrestaurant Boury brengt eigen vermouth op de markt

Rondo '16
bouryboutique.be Rondo '16
Tweesterrenrestaurant Boury heeft met Rondo ’16 de zesde variant in hun Boury Bottled collectie gelanceerd. Na gin en likeuren is het deze keer een vermouth.

In november 2018 bracht de sterrenzaak met Yuzu gin, Sanguine gin, Lavas gin, Yuzucello en Yakumi al vijf sterke dranken op de markt. Nu wordt die reeks verder aangevuld met een eigen vermouth: Rondo ’16. “Met haar kruidigheid sluit deze rode vermouth naadloos aan bij de gins en likeuren”, zegt chef Tim Boury. “Rondo ’16 is een vermouth met als basis druiven uit Dranouter, waar mijn broer Ben en ik opgegroeid zijn.” 

“Heuvelland ligt ons nog altijd nauw aan het hart”, pikt Ben, general manager van het restaurant, in. “Het geeft dan ook een speciaal gevoel om onze eigen geboortestreek met haar prachtige producten en natuur zo in de verf te kunnen zetten.”

De Rondo ‘16 vermouth start van de Rondo druif en ontleent haar Spaanse karakter aan de infusie met tijm en rozemarijn. De toevoeging van lavas geeft een gastronomische toets aan de wijn, die drie jaar op Frans eik heeft gerijpt. Ook de flessen van Rondo ’16 worden, net zoals de andere varianten in de Boury Bottled collectie, manueel afgewerkt met een verfveeg, wat maakt dat elke fles uniek is.

Rondo’16 is verkrijgbaar op www.bouryboutique.be en in het restaurant. Een fles van vijftig centiliter kost 29 euro.

De andere vijf varianten in de collectie Boury Bottled.
JPO Photography De andere vijf varianten in de collectie Boury Bottled.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.