Stak echtgenoot woning in brand na echtelijke ruzie? Vrouw en kinderen kunnen ontkomen, verdachte zwaargewond

De woning brandde volledig uit.
LSI De woning brandde volledig uit.
Een brand die woensdagnamiddag de woning van een jong koppel in Roeselare verwoestte, is opzettelijk aangestoken. Dat is de conclusie van de deskundige die door het Kortrijkse parket is aangesteld. Bij de brand raakte bewoner Thomas V. (25) zwaar gewond. Wellicht stak hij zelf de woning in brand na een echtelijke ruzie.

Iets voor 16.30 uur liep bewoonster Shauni M. (23) plots de Jan Hijoenstraat op de Rodenbachwijk over en belde in paniek bij enkele buren aan. Ze was na een echtelijke ruzie met haar twee kinderen van respectievelijk 3 jaar en acht maanden oud gevlucht na een echtelijke ruzie. Enkele minuten later vloog de woning in brand. Partner Thomas V. raakte zwaar verbrand en wordt in het Gentse UZ in een kunstmatige coma gehouden. De ruzie en daaropvolgende brand en een jerrycan voor de deur voedden meteen na de brand al de geruchten over brandstichting. Na onderzoek van de branddeskundige van het parket en het labo van de federale gerechtelijke politie is het formeel: de brand is aangestoken. “Het onderzoek naar de verantwoordelijke is volop bezig”, aldus het Kortrijkse parket. Thomas V. is verdachte nummer één. Hij liep zelf zware brandwonden op.

Een jerrycan voor de deur.
LSI Een jerrycan voor de deur.

Ondertussen worden inzamelacties voor goederen en een crowdfunding via gofundme.com op poten gezet. De praktische richtlijnen daarvoor volgen later.

De woning brandde volledig uit.
LSI De woning brandde volledig uit.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Hoe dom en achterlijk kan je zijn de verzekering gaat niks tussenkomen nu zitten ze allemaal int sop goe bezig

 • robbe vanhoutte

  als dit zo is.. Ezel.. Echt , ik snap dat echt niet. Wat bereik je daarmee??

 • Bertrand MAES

  Dit gezin zal ook wel naar de vaantjes zijn... verzekering zal hier ook wel niet tussenkomen. Triestige situatie! Sterkte mevrouw en kindjes, hopelijk kunnen jullie ergens anders terecht.

 • zina riffia

  Sterkte mevrouw en kindjes.

 • franky bossuyt

  Vind dit toch iets raar,ze vlucht weg en de man zit nog binnen maar de jerrycan lig buiten voor de deur