Sp.a en de Vernieuwers wil meer sensibilisering rond fietsstraat

Auto’s moeten achter de fietsers blijven in de Kattenstraat. Veel automobilisten lappen dit nog steeds aan hun laars.
Joke Couvreur Auto’s moeten achter de fietsers blijven in de Kattenstraat. Veel automobilisten lappen dit nog steeds aan hun laars.

Het gebruik van de Kattenstraat, sinds juni 2017 ingericht als fietsstraat, moet beter volgens Sp.a en de Vernieuwers. “Kan extra sensibilisering van de burger en ook het verruimen van het aantal fietsstraten een mogelijkheid zijn om onze fietsstraat meer te laten floreren?”, vraagt raadslid Gerdi Casier zich af. “We denken ook dat het opfleuren van de plek met bijvoorbeeld bloembakken die het verkeer doen vertragen wel kan helpen. Door de fietsstraat een zekere look and feel te geven, kan het fietscomfort verhoogd worden en wijs je de weggebruikers er bovendien op dat ze een fietsstraat binnenrijden.” Mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&) kent de problematiek. “U bent niet de enige die aanvoelt dat er meer gesensibiliseerd moet worden”, reageert ze. “Veel automobilisten houden er helemaal geen rekening met de fietsers. Ook de Fietsersbond wees er ons in het weekend nog op. Vorige week hadden we nog een intern overleg over hoe we de Kattenstraat de opwaardering kunnen geven die ze verdient. De concrete uitwerking volgt over enkele maanden. Een uitbreiding van de fietsstraten is vandaag niet aan de orde. We willen eerst zorgen dat wat er al is, naar waarde wordt geschat.”




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.