Exclusief voor abonnees

Slimme camera’s gaan na of shoppers in de Ooststraat voldoende afstand houden: “We hopen dat we de straat niet moeten afsluiten”

Roeselare is heel grondig voorbereid op de heropening van de winkels. We zien Isabelle Pacqée van City Cubes, het bedrijf dat de hygiënecontainers levert, samen met Bart Couvreur en Ward Van Ooteghem van Citymesh, het bedrijf achter het slimme camerasysteem.
Sam Vanacker Roeselare is heel grondig voorbereid op de heropening van de winkels. We zien Isabelle Pacqée van City Cubes, het bedrijf dat de hygiënecontainers levert, samen met Bart Couvreur en Ward Van Ooteghem van Citymesh, het bedrijf achter het slimme camerasysteem.
Roeselare gaat slimme camera’s inschakelen om na te gaan of de social distancing voldoende gerespecteerd wordt. Met het oog op de corona-exit ontwikkelde het bedrijf Citymesh uit Oostkamp camerasoftware die automatisch het aantal mensen telt dat in beeld is en alarm slaat als het te druk wordt. Roeselare is de eerste stad die het nieuwe ‘Safe Cities’-systeem gaat gebruiken, maar wordt wellicht lang niet de enige.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen