Sereen eerbetoon voor koning Boudewijn

De herdenkingsplechtigheid voor Koning Boudewijn vond plaats aan het monument op het Koningin Astridplein.
Joke Couvreur De herdenkingsplechtigheid voor Koning Boudewijn vond plaats aan het monument op het Koningin Astridplein.
Roeselare heeft woensdag de overleden koning Boudewijn herdacht. 

Woensdag was het exact 26 jaar geleden dat Boudewijn op 62-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand in zijn vakantieverblijf in het Zuid-Spaanse Motril. Toch is de vorst nog altijd niet vergeten. Op het Koningin Astridplein, waar sinds jaar en dag een monument van Firmin De Schrijvere staat ter ere van de overleden koning, organiseerden de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen van Roeselare en stad Roeselare een sereen herdenkingsmoment met enkele speeches en een bloemenhulde. 

Boudewijn regeerde 42 jaar over België. Na zijn dood baadde het land in rouw en trokken honderdduizenden landgenoten naar Brussel om de populaire koning een laatste groet te brengen. Ook 26 jaar na datum daagden tientallen mensen op om hem te gedenken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.