Rusthuisbewoners maken rondrit met oldtimers: “Geen spijt dat ik het bezoek van mijn familie heb afgezegd”

De bewoners van De Zilverberg hadden de tijd van hun leven tijdens de oldtimerrit.
Joke Couvreur De bewoners van De Zilverberg hadden de tijd van hun leven tijdens de oldtimerrit.
56 bewoners van rusthuis De Zilverberg hebben donderdag de dag van het jaar beleefd. Ze maakten een rondrit door het centrum van Roeselare met oldtimers en keerden zo letterlijk terug naar hun gloriedagen. Niet alleen de blinkende bolides uit hun jonge jaren, maar ook de locaties die ze passeerden, zorgden ervoor dat de tongen niet stil stonden.

Oldtimers als teletijdsmachines. Rusthuis De Zilverberg organiseerde donderdagmiddag een bijzonder hartverwarmende activiteit dankzij animator Leona Brugghe en oldtimerfanaat Danny Cracco. “Danny is de schoonvader van mijn oudste dochter”, vertelt Leona. “Hij vertelde al meermaals over zijn passie en op een dag zei ik dat een rit ook wel tof zou zijn voor onze bewoners.” “Als organisator van het Kerselaretreffen contacteerde ik onmiddellijk wat mensen uit mijn vriendenkring en zo heb ik zeventien oldtimer eigenaars verzameld die het initiatief zagen zitten.” Per auto werd een vrijwilliger als medepassagier voorzien en om een route uit te stippelen, ging men de vroegere thuisadressen van de bewoners na.

De bewoners trekken er enthousiast op uit met bolides uit de tijd van toen.
Joke Couvreur De bewoners trekken er enthousiast op uit met bolides uit de tijd van toen.

Herinneringen

56 senioren melden zich aan en gingen op pad met Simca’s, geitjes, Mercedessen,… Het werd voor velen een trip terug in de tijd. Niet alleen dankzij de auto’s uit vervlogen tijden, maar ook dankzij het parcours. Beiden zorgen voor een eindeloze stroom van herinneringen. “Ik was al lang niet meer in het centrum geweest, waar ik nochtans heel mijn leven gewoond heb”, vertelt Ginette Vanhee (84). “Zeker toen we plots aan mijn geboortehuis in de Noordstraat passeerden, voelde dat toch wel speciaal. De Sint-Michielskerk bracht herinneringen naar boven aan mijn huwelijksdag.” 

“Ik heb vooral genoten van de winkelstraten met de winkels en de oude woningen”, pikt Simonne Catry in. “Ik heb zelf een winkel uitgebaat en dat brengt veel naar boven. Mogen rondtoeren in een chique Mercedes is bovendien ook zo slecht nog niet.” “Dit moeten ze vaker doen”, vindt Magda Denolf (76). “Vandaag was absoluut mijn topdag van het jaar. De rit en de auto’s halen zoveel herinneringen naar boven en plots passeren aan het appartement waar ik altijd gewoond heb, was de kers op de taart. Ik heb geen minuut gezwegen in de auto.”

Onder de indruk

Vrij stereotiep waren het vooral de mannen die zwaar onder de indruk waren van de oldtimers. “Ik heb meegereden met een Peugeot uit 1956. Een supermooie wagen”, glundert Roger Defour (94). “Ik ben altijd autoliefhebber gereden en zat in 1954 voor het eerst zelf achter het stuur. Ik reed achtereenvolgens met een Renault, een Ford Taunus en een Toyota. Toch vond ik het leuk dat ik vandaag niet zelf achter het stuur zat, maar volop kon rondkijken en genieten. Normaal ging mijn familie op bezoek komen. Ik geniet daar enorm van, maar ik heb toch geen spijt dat ik hen heb afgezegd, zodat ik mee kon met de rondrit. Ik ben nu al zeker dat ik vanavond fantastisch zal slapen.”

Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Joke Couvreur Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Joke Couvreur Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Vrijwilligers en personeelsleden steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Joke Couvreur Vrijwilligers en personeelsleden steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Opgepast voor het hoofd!
Joke Couvreur Opgepast voor het hoofd!
Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.
Joke Couvreur Vrijwilligers steken een handje toe bij het in- en uitstappen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Huffel

    Jammer dat er geen algemene oproep was , waren er heel wat meer oldie’s van de partij geweest !