Rotary RSL is nieuwe Roeselaarse serviceclub

De leden van de nieuwe serviceclub Rotary RSL. Voor het eerst in een Roeselaarse Rotaryclub mogen ook vrouwen lid worden.
RV De leden van de nieuwe serviceclub Rotary RSL. Voor het eerst in een Roeselaarse Rotaryclub mogen ook vrouwen lid worden.
Met Rotary RSL is dit weekend een nieuwe Roeselaarse Rotary-serviceclub boven de doopvont gehouden. Het is de eerste Rotaryclub in Roeselare waar vrouwen toegelaten zijn. 

“In september 2018 werden de eerste stappen genomen tot de oprichting van een nieuwe Rotaryclub, met als doel het samenbrengen van jonge geëngageerde ondernemers uit de regio”, vertelt voorzitter Nicolas Vandendriessche. “We kozen voor vernieuwing door zowel mannen als vrouwen toe te laten en ons te richten op mensen tussen 28 en 42 jaar en werden daarin gesteund door onze twee peterclubs, Rotary Roeselare en Rotary Mercurius. Het toelaten van zowel mannen als vrouwen is een trend binnen Rotary internationaal, maar nieuw voor Roeselare.”

Rotary RSL telt 32 leden en wil zich meteen laten gelden in de stad. In het kader van haar fondsenwerving zal de club samen met Slagerij Dries een poging ondernemen om het wereldrecord droge worsten draaien te verbreken. Dit record ligt nu op 3.543 meter. De uitdaging wordt aangegaan tijdens de Roeselaarse Batjes. Iedereen wordt nu al uitgenodigd om op 26, 27 en 28 juni op de Grote Markt droge worstjes aan te schaffen.