Roeselarenaars krijgen inspraak in bestuursakkoord op Facebook

Via de Facebookpagina Vooruit met Roeselare kun je de opmaak van het bestuursakkoord volgen en ook zelf input geven.
RV Via de Facebookpagina Vooruit met Roeselare kun je de opmaak van het bestuursakkoord volgen en ook zelf input geven.
De Roeselaarse bestuursmeerderheid van CD&V, sp.a en de Vernieuwers en Open Vld lanceert de Facebookpagina en website ‘Vooruit Met Roeselare’ waarmee het de burger een inkijk biedt in en inspraak geeft bij de opmaak van het bestuursakkoord, dat op 3 april moet af zijn. Het initiatief is uniek in Vlaanderen.

Het stadsbestuur stelde op 24 oktober al haar bestuursakkoord, vertrekkende van acht krachtlijnen voor het Roeselare van de toekomst, voor. Sindsdien wordt hard gewerkt om dit akkoord te vertalen in zeshonderd concrete maatregelen, die getoetst worden naar de financiële haalbaarheid binnen de meerjarenplanning 2020 - 2025. Daarbij worden ook verenigingen en organisaties bevraagd naar hun ideeën. Om ook de Roeselarenaar meer te betrekken, lanceert het stadsbestuur nu de Facebookpagina ‘Vooruit Met Roeselare’. “We willen de burgers uitnodigen om met ons in debat te gaan”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Op de Facebookpagina en de website www.vooruitmetroeselare.be kan elke Roeselarenaar zijn input geven en de consultatierondes online meevolgen.”

Het stadsbestuur zal het definitieve bestuursakkoord voorstellen op 3 april om 20 uur in CC De Spil. Inschrijven kan op www.vooruitmetroeselare.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.