Roeselare viert nationale feestdag met Jelle Cleymans en Sha-Na

Jelle Cleymans brengt twee van zijn El Bandido’s mee naar Roeselare op 21 juli.
Claudia Van den Houte Jelle Cleymans brengt twee van zijn El Bandido’s mee naar Roeselare op 21 juli.
De Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare (VVVR) en de Stad Roeselare slaan de handen in elkaar om van zondag 21 juli een echte feestdag te maken. Headliners zijn Jelle Cleymans en Sha-Na.

De nationale feestdag start met een plechtig gedeelte. Om 11.20 uur is iedereen welkom in de Sint-Michielskerk voor het Te Deum, vervolgens begeleidt het Gildemuziek de bezoekers naar de Botermarkt voor de groet aan de Belgische vlag. Daar geeft de burgemeester een speech. 

In de namiddag organiseert de VVVR samen met Radio Bingo een volksfeest op het Stationsplein. “Vanaf 13 uur tot 19 uur verwelkomen we de Funbus die springkastelen, gekke fietsen en een ballenbad meebrengt”, weet Ronny Vandamme, secretaris van de VVVR. “Een spectaculaire steltenlopershow zorgt voor kleur, een zumbademo voor de nodige energie en een parade van Fields Marshal Haig’s Own Pipes & Drums voor muziek. Ook de Roeselaarse reuzenfamilie tekent present en er zijn gratis optredens van Sandra, Sha-Na, Jennifer Berton en coverband Strawberry Jam. Radio Bingo zendt bovendien live uit vanop het Stationsplein.” 

’s Avonds verlegt het feestgedruis zich naar de Grote Markt. “Tussen 19.30 en 22 uur zijn er twee optredens”, weet Stephanie Castelein, publieksmedewerker bij de stad. “Retrogroep ’t Schoon Vertier zal de Grote Markt opwarmen en vervolgens treedt Jelle Cleymans op met zijn El Bandido’s. Dat is een verrassingsact want Jelle maakt pas de dag zelf welke twee gasten hij meebrengt. Mogelijkheden zijn Clara Cleymans, James Cooke, Gert Verhulst, Jonas Van geel, Lucas Van den Eynde of Barbara Dex.”

 Ook die optredens zijn gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.